Cita amb Cary Grant i Rosalind Russell aquest divendres a ‘Lluna nova’

190

L’associació Cinema del Diable prepara una nova sessió clàssica amb Lluna nova, dirigida pel director, guionista i productor Howard Hanks. La pel·lícula data de l’any 1940 i està protagonitzada per l’actor Cary Grant i l’actriu Rosalind Russell. Es projectarà divendres, 19 de novembre, a les 19.00h, a l’Auditori Joan Cererols del Centre Cultural. Les localitats s’han de reservar a entrades.martorell.cat.

El president de Cinema del Diable, Javier Vega, explica l’argument de Lluna nova com “la història de la Hildy Johnson, la millor reportera del diari Morning Post i qui anuncia que deixarà el periodisme per casar-se i formar una família. L’editor del diari i exmarit de Hildy, però, no està disposat a acceptar-ho i se serveix de tota classe d’ardits per a retenir-la a la feina”.

Javier Vega, president Cinema del Diable

Enguany, el cicle de clàssic de l’entitat gira al voltant de la comèdia esbojarrada nordamericana de la dècada dels 30, anomenada també screwball. Va ser un tipus d’humor cinematogràfic predominant als Estats Units durant aquesta dècada i les seves pel·lícules servien d’evasió, ja que en aquells moments es vivia la Gran Depressió dels Estats Units.

El cicle de comèdia screwball va iniciar-se amb el llargmetratge Va succeïr una nit. Després de Lluna nova, Cinema del Diable té previst projectar Ser o no ser el 10 de desembre i Un remolc llarguíssim el 14 de gener.