Classes obertes d’improvisació al carrer per celebrar el Dia Mundial del Teatre

924
Dia Mundial del Teatre
Dia Mundial del Teatre

El Dia Mundial del Teatre es va crear l’any 1961 per l’Institut Internacional del Teatre i se celebra el 27 de març. L’Aula de Teatre de Martorell, però, ha volgut avançar-ne la celebració a aquest dijous amb classes obertes i a l’aire lliure, a la plaça de Les Cultures. L’activitat ha comptat amb una cinquantena de joves participants i un berenar per a tothom.

Aula de Teatre ha convidat als alumnes i a tot aquell qui ha volgut a fer “un exercici d’escalfament, improvisació d’interpretació, narració i jocs”. Els aprenents han pogut disfressar-se i seguir els rols propis del seu personatge. D’aquesta manera, han fet “un tast del què treballem habitualment a les classes”, ha detallat la coordinadora de l’entitat Anna Mesalles. El forn Garriga ha preparat unes coques amb les cares alegre i trista representatives de l’art teatral.

Anna Mesalles, coordinadora Aula de Teatre Martorell

Per tercer any consecutiu, Aula de Teatre està duent a terme una formació pedagògica teatral en horari lectiu als centres escolars de primària de la nostra població. “Aquest curs hi participen totes les escoles”, ha destacat Mesalles. Les sessions, que compten amb el suport econòmic de l’Ajuntament de Martorell, “tenen la principal finalitat de desenvolupar la comunicació oral com a eina de desenvolupament personal i professional per al futur dels infants. Els centres educatius hi participen de manera voluntària i adeqüen les sessions dins els seus horaris lectius”.

Anna Mesalles, coordinadora Aula de Teatre Martorell

Les classes les imparteixen professors titulats de l’Aula de Teatre, que treballen amb els infants l’empatia, les emocions, la dicció i l’expressió, la cohesió i el treball tant personal com col·lectiu, en equip.

L’Aula de Teatre també organitza el Cicle de Teatre Escolar, que fa 29 anys que se celebra a Martorell, i que apropa els escolars al teatre i a conèixer els seus professionals. En referència a l’àmbit no escolar, l’Aula disposa d’un centenar d’alumnes de totes les edats que assisteixen a les classes al local d’assaig ubicat al carrer Sant Francesc, 32.