Cloenda del curs del Programa de Formació i Inserció del Pla de Transició al Treball

515

Una trentena d’alumnes del Programa de Formació i Inserció del Pla de Transició al Treball (PFI-PTT) han acomiadat aquest matí el curs 2014-2015 en un acte a la sala d’actes del Complex Educatiu. L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, i la regidora d’Esports de l’Ajuntament, Belén Leiva, han lliurat els certificats amb la titulació pròpia del programa i una orla a tots els participants.

15 alumnes del curs auxiliar de vendes d’oficina i atenció al públic i 14 del curs auxiliar de fabricació mecànica i instal·lacions electrotècniques del PFI-PTT, han recollit el seu diploma acreditatiu de mans de l’alcalde Xavier Fonollosa, qui ha destacat la vàlua dels participants, que han aconseguit acabar el curs i els ha engrescat a seguir formant-se. “El món laboral és molt exigent i competitiu i sortint d’una crisi ferotge encara ho és més. Tots aquests joves s’han de seguir formant i esforçant-se amb rigor”, ha dit l’alcalde.

La responsable del PFI-PTT a Martorell, Montserrat Boix ha explicat que “aquest any ha anat força bé perquè el nombre d’alumnes que han acabat el curs és més elevat que en l’anterior. En el tracte entre els companys ha estat correcte i el més important és que el que han après aquest curs sigui profitós per al futur”.

Els joves que han fet el curs de PFI-PTT a Martorell ho han fet procedents d’instituts del municipi i del Baix Llobregat Nord. Una dotzena de professors són qui vetllen per aquests joves durant el curs.

Un programa molt arrelat
El Pla de Transició al Treball és un programa de formació i inserció del Departament d’Ensenyament de la Generalitat, i es desenvolupa amb la col·laboració de l’Ajuntament de Martorell. El programa s’adreça a joves d’entre 16 i 21 anys que no han obtingut el títol de Graduat en ESO.

El Pla de Transició al Treball (PTT) imparteix dos cursos de formació professional: auxiliar de vendes d’oficina i atenció al públic i auxiliar de fabricació mecànica i instal·lacions electrotècniques.

Boix explica que “els alumnes que, un cop cursat el PFI-PTT, vulguin continuar estudiant un cicle formatiu de Grau Mitjà o bé obtenir el graduat en ESO podran gaudir d’algunes excepcions en aquests estudis”. El procés de matriculació per al curs vinent ha finalitzat amb llista d’espera, com és habitual. Aquest divendres 3 de juliol es publicarà la llista de matriculacions.

Les classes del PTT comencen a l’octubre i acaben al juny. Les pràctiques a empreses s’inicien al mes de març.