Color, música i molt d’humor en la posada en escena del ‘Fila 14’ de la companyia El Naufragi

1438
Fila 14, de la companyia El Naufragi
Fila 14, de la companyia El Naufragi

La companyia El Naufragi, ha presentat aquesta tarda a El Progrés Fila 14, un espectacle de varietés que ha fet pujar a l’escenari una trentena d’actors i actrius. La cita ha aplegat prop de 300 persones i ha constat de 16 actuacions diferents en playback, carregades d’humor, color i coreografies.

Gunilla Thomson és una rica empresària nordamericana que té amistats influents a Corleone (Sicília). Un dia, navegant per internet, va descobrir la companyia El Naufragi i els espectacles que portaven a escena, i li van agradar. A partir d’aquí, explica en Cisco Querol, director de l’espectacle, “es va posar en contacte amb nosaltres per dir-nos que ens portaria a Nova York per a fer l’estrena del xou la primera setmana de desembre”.

Cisco Querol, director de l'espectacle

A Fila 14, tot arrenca amb l’arribada de la Gunilla per veure les diverses actuacions que la companyia ha preparat, i que va presentant, una per una, Maria Salvador. Un conglomerat de 16 números en play back, de diferents estils musicals –music hall, jazz, havaneres, sevillanes, xotis, òpera i sarsuela, entre d’altres-, amb diferents ritmes, coreografies, vestuari i decoració, però amb molt sentit de l’humor com a nexe d’unió.

Per Cisco Querol, l’important a l’hora de portar a escena Fila 14 és riure i passar-ho bé, i amb aquesta finalitat han assajat l’obra des del passat juny. Explica que “han pujat a l’escenari prop d’una trentena de persones, entre les 21 vinculades a l’Esplai de la Gent Gran de La Vila i les 9 de l’equip de La Tramoia de l’Esplai de la Gent Gran de Buenos Aires. Entre elles, hi ha alguna persona que ja té 85 anys”.

Cisco Querol, director de l'espectacle

A l’espectacle també hi han col·laborat l’Espai Dansa, amb la participació de la seva directora Carme Vea, la Fundació Arc de Sant Martí i el grup de sevillanes d’El Progrés.