Comença la instal·lació d’ascensors en quatre comunitats de veïns més del barri de Buenos Aires

2675
Barri de Buenos Aires. Plaça doctor Fleming, 8.

Han començat ja els treballs per a la instal·lació d’ascensors en quatre comunitats de veïns més del barri de Buenos Aires, fruit de la col·laboració entre l’associació de veïns, l’Agència Catalana de l’Habitatge i l’Ajuntament de Martorell. L’acció forma part d’un pla integral per a l’eliminació de les barreres arquitectòniques i la millora de la qualitat de vida dels veïns del barri.

Les obres inclouen la instal·lació d’ascensors exteriors connectats a nous balcons que milloren l’accessibilitat als domicilis i eliminen les barreres arquitectòniques dels edificis d’aquest barri habitat majoritàriament per persones grans.

Concretament les quatre comunitats de veïns que en les properes setmanes veuran millorades les seves condicions d’accessibilitat són el número 8 de la plaça doctor Fleming, l’1 de la plaça Lluís Rigalt, el 4 del carrer Tenor Palet i el 5 de la plaça sant Joan Bosco.

Rehabilitació de deu façanes del barri

També s’han tramitat ja les llicències d’obres per a la rehabilitació de les façanes de les comunitats de veïns dels números 1, 2, 3 i 4 de la plaça Sant Joan Bosco; els números 4 i 5 de la plaça Lluís Rigalt; els números 6 i 7 de la plaça Joan XXIII; el número 2 del carrer Bonaventura Pedemonte i el número 2 de la plaça Pompeu Fabra.

Tot plegat és la continuació d’un seguit de mesures que fa anys que es duen a terme per modernitzar el barri de Buenos Aires, la primera fase del qual data de 1965, i la segona, de 1977.

Remodelació de la plaça Pompeu Fabra

L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, ha avançat una altra intervenció prevista al barri per als propers mesos, la remodelació de la plaça Pompeu Fabra, “la plaça central, que té el terra malmès: estem fent un projecte per fer-hi un tractament integral, d’acord amb l’associació de veïns”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

“Amb la millora del paisatge urbà i de la via pública, no pararem; perquè el nostre objectiu és tenir un dels millors pobles del país. És el nostre objectiu, la nostra obligació i el nostre compromís: sempre hem cregut que la cohesió social comença al carrer”, ha reblat Fonollosa.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell