Comença la segona fase de les obres de remodelació de Bonaventura Pedemonte

1326
Obres Bonaventura Pedemonte

L’Ajuntament de Martorell ha iniciat les obres de remodelació d’un nou tram de l’avinguda de Bonaventura Pedemonte, concretament l’avinguda de les Mancomunitats Comarcals i el carrer de Lluís de Requesens. Les actuacions s’han fet en dues fases per evitar les afectacions a la mobilitat. Ara, coincidint amb la finalització del curs escolar, es continua amb la segona fase.

Les obres consisteixen en una remodelació de les voreres per adaptar-les a la normativa d’accessibilitat, una millora dels paviments aixecats per les arrels dels arbres, la substitució de la vorada existent per una de nova de granit i la renovació del paviment, que serà igual al que ja hi ha a les parts remodelades del barri.

També es preveu renovar la xarxa d’enllumenat, incorporant-hi llums LED d’alta eficiència energètica, i incrementar la infraestructura verda existent amb la plantació de nous arbres d’espècies més adequades a l’entorn urbà i amb la modificació dels jardinets ubicats davant dels edificis. Aquestes accions garantiran la mida suficient per plantar arbustives de separació amb la vorera alhora que permetran guanyar amplada lliure de pas a les voreres.

En definitiva, es redefinirà i ordenarà tota l’avinguda de Bonaventura Pedemonte i el seu entorn d’acord amb paràmetres de mobilitat i funcionalitat actuals, amb l’objectiu d’aconseguir un espai urbà modern, endreçat i accessible per a tothom.

L’alcalde Xavier Fonollosa apunta que Bonaventura Pedemonte “és una avinguda molt transitada, però era molt vella, és a dir, la urbanització era l’original de fa més de 50 anys. A més, hi havia unes jardineres que impedien la mobilitat. L’ampliació de les voreres crea una zona de pas més ampla, que uneix de manera més correcta l’avinguda de les Mancomunitats Comarcals amb el passeig de Catalunya”.

“També renovem l’arbrat. Antigament, hi havia 52 arbres en aquest carrer i ara només en quedaven 16 perquè s’han anat morint. Replantem més de 60 arbres nous, recuperant així l’esperit original de l’avinguda”, explica Fonollosa.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Les obres tenen una durada aproximada d’un mes i s’emmarquen en el compromís de l’equip de govern de millorar de forma integral els barris de Martorell, per aconseguir un espai urbà més amigable i segur per a tothom.

Per a qualsevol consulta o suggeriment podeu contactar al telèfon
93 775 07 84, al correu alcaldia@martorell.cat o al WhatsApp 674 118 230.