Comiat de la 4a temporada de Jam Sessions de l’Escola de Música a l’Ateneu

1552
Jam Sessions
Jam Sessions

Fa quatre anys que un grup d’alumnes i professors de l’Escola Municipal de Música van posar en marxa les Jam Sessions a l’Ateneu de Can Carreras, per tal de donar visibilitat a l’Aula Moderna. Reunions informals d’improvisació musical, sense assaig previ, obertes al públic i a la participació de qui vulgui compartir una estona de directe. Aquest divendres se n’ha fet la darrera del curs, a la què hi ha assistit l’alcalde Xavier Fonollosa i alguns regidors de l’equip de govern.

Les Jam Sessions de l’Escola Municipal de Música van començar el gener de 2014 i, des d’aleshores, es programen cada darrer divendres de mes durant el curs lectiu. “Buscàvem un lloc on hi hagués una barra, perquè no fos tan fred. Pensàvem en diferents espais i, pocs mesos mes tard, es va reinaugurar l’Ateneu de Can Carreras i ens va venir perfecte”, diu Manolo Forniés, director de l’Escola de Música.

Manolo Forniés, director EMM

Els músics improvisen sobre una partitura suggerida o, simplement, es deixen portar per la connexió del moment, interpretant melodies conegudes i escollides en aquell instant. “És una motivació i una manera molt divertida de portar la música a un espai entre amics. No comporta la rigidesa i seriositat d’estar dalt d’un escenari. Aquí toques, surts, prens una cervesa, tornes a sortir. Els músics toquen amb gent amb qui potser no ho han fet mai i també amb professors. És molt dinàmic i diferent a un concert clàssic”, comenta.

Manolo Forniés, director EMM

Mario González fa dos anys que estudia bateria a l’Escola Municipal de Música. La tocava des dels 14, però els fills i les obligacions van fer que aparqués la seva afició. “Tenia moltes ganes d’aprendre des de la base, des de l’arrel, i la veritat és que he trobat una sorpresa molt gran a l’Escola de Música, pels companys, els professors, per com organitzen les classes, les jams o els combos”. Per González les Jam Sessions són una oportunitat de compartir estils diferents i aprendre’n.

Mario González, alumne

Marco Grandal compleix 13 anys aquest dissabte i participa des del principi a les Jam Sessions amb el seu baix elèctric. “Estàs nerviós perquè toques per a gent a qui potser no li agrada, però has de sortir i donar-ho tot. Expresses les teves emocions i ho fas amb altra gent. El meu professor em va ajudar a començar a tocar i ara fem coses cada cop més difícils”.

Marco Grandal, alumne

Horacio García rep classes de guitarra elèctrica a l’escola des de l’any 2002, on hi ha après a llegir partitures, a tocar el seu instrument i a interpretar en conjunt. Li agrada foguejar-se a les Jam Sessions i posar en pràctica els coneixements. “Sóc jubilat i per mi és un entreteniment. La meva dona m’hi va apuntar perquè tingués una activitat absorbent, per no estar sense fer res”. I la música ha acabat absorbint-lo.

Horacio García, alumne

Amb només 11 anys, Núria Brenes demostra actitud i aptitud a l’escenari amb la seva guitarra, la qual toca des de només fa uns mesos. El seu germà es va decantar per l’espanyola, mentre ella ha preferit l’elèctrica. Confessa que “m’agrada molt la música, a les classes ens ho passem molt bé, toquem cançons xules i els nens són molt simpàtics”. Li agradaria arribar lluny i dedicar-s’hi.

Núria Brenes, alumna

Joel Martínez estudia cant des de fa un any i violí des de en fa tres. Té 11 anys i, aquest vespre, s’ha atrevit a cantar Shape of you d’Ed Sheeran i Everybody needs somebody dels Blues Brothers. Per a ell és “un gaudi, perquè mai tinc l’oportunitat d’anar a un concert tan gran”.

Joel Martínez, alumne

L’actuació li ha servit a en Joel d’assaig pel concert que el 21 de juny farà amb el grup de combos a la plaça de la Vila (19.30h), coincidint amb el Dia Internacional de la Música i l’últim dia de curs a l’escola. També hi actuarà la Big Band.