Presentació de la novel·la El castillo de cristal o la memoria de los árboles, de Consuelo Garví, professora de l’Institut Pompeu Fabra. Ha estat aquesta tarda a la Biblioteca Francesc Pujols. Un llibre sobre l’experiència de la vida, els canvis, les connexions, l’oblit i la memòria.
Consuelo Garví és professora de Música al Pompeu Fabra, però també una apassionada de la literatura i del teatre, des de la seva joventut. Per això va decidir-se a escriure aquesta història coral, “on diverses veus posen de manifest el pul·lular humà per la vida, on deixem el que som i estem a la mercè de la memòria, que a vegades seleccionem en funció dels nostres interessos. I és just aquí, on el silenci es fa eixordador”, explica.
La novel·la tracta “la memòria i la transformació de l’ésser humà durant la vida, amb el castell de vidre com a lloc físic on es desenvolupa tot. Un lloc que també es transforma, junt amb les persones que hi passen”.
Reproductor d'àudioConsuelo Garví, autora
El text parla de “les connexions entre les persones i el nostre entorn”, però també “de l’oblit i de com, a vegades, ens convé seleccionar la memòria que guardem”. De com “les aparences enganyen” i per això “aprofundeixo en els personatges per explicar perquè actuen d’una manera determinada o prenen certes decisions”.
Reproductor d'àudioConsuelo Garví, autora
La novel·la de Garví presenta “alguns personatges centrals, i molts d’altres que entren i surten com si fossin el mirall d’aquest món, en què la gent entra i surt de la nostra vida”. I és que l’autora vol posar en relleu que “a mesura que complim anys, també podem seguir vivint noves experiències, enriquint-nos i tenint nous reptes. Ens continuen passant coses i tot està en transformació”.
Reproductor d'àudioConsuelo Garví, autora
La professora descriu la seva obra com a “romàntica”, però no pel tema a tractar sinó perquè va ser editada amb la col·laboració d’amics i familiars, que l’han ajudat a impulsar el projecte i tirar endavant aquest llibre.
