Crida a la col·laboració ciutadana per donar mascaretes i bates d’ús sanitari als hospitals i residències

1678

Des de l’Ajuntament de Martorell, sabent que en aquests moments l’Hospital Sant Joan de Deu, l’Hospital Sagrat Cor i les residències de gent gran de Martorell comencen a tenir problemes d’aprovisionament de material sanitari, es fa una crida a la col·laboració de la ciutadania perquè els centres puguin atendre a tothom amb garanties mentre dura aquesta fase de contagi del coronavirus.

Es demana que totes aquelles empreses o particulars que disposin de mascaretes d’ús sanitari o bates de paper les puguin facilitar a aquests centres o als Serveis Socials de l’Ajuntament. Ajudarà a seguir garantint l’assistència en aquests moments.

Segons ha confirmat l’alcalde Xavier Fonollosa, a l’Hospital Sant Joan de Déu hi ha 59 casos positius del virus. 36 són membres del personal sanitari i 23 són pacients de l’hospital. Dels 59 casos, sis són de Martorell. A banda, 13 persones més de Martorell han donat positiu i estan confinades a casa seva. Tant a l’Hospital Sant Joan de Déu com a l’Hospital Sagrat Cor, hi ha pacients amb símptomes a l’espera de la confirmació de ser portadors del virus.

A través de les seves xarxes socials el batlle ha explicat que “ens estava arribant material sanitari a l’Hospital Sant Joan de Déu, però al ser d’un sol ús, es necessita un aprovisionament periòdic i constant, ja que els equips de protecció individual per a sanitaris són fungibles, un cop usats, s’han de llençar. Aquesta cadena de reposició de material s’ha trencat i tenim escassetat de mascaretes, guants i bates de paper”.

L’alcalde ha parlat amb els directors tant de l’Hospital Sant Joan de Déu, com de l’Hospital Sagrat Cor de Martorell, i tots dos li han comunicat les dificultats que tenen per aconseguir-ne la quantitat adequada.

“Immediatament, m’he posat en contacte amb la responsable de la Regió Sanitària del Baix Llobregat Nord del Servei Català de la Salut per demanar una solució a aquesta escassetat. Des del Departament de Salut asseguren que és generalitzada i s’ha agreujat, entre d’altres raons, perquè l’Estat ha intervingut part d’aquest material com a compliment del decret d’estat d’alarma”. “Sense ànim d’entrar en polèmica, aquesta és una situació inacceptable i penso insistir fins que es faciliti aquest material als hospitals, centres sociosanitaris i residències de gent gran de Martorell”.

Fonollosa ha emfasitzat la tasca del personal sanitari que “fa una feina extraordinària i estan molt exposats al virus. No poden treballar sense el material de protecció que marquen els protocols. És per això que, en paral·lel a les reclamacions que estem fent al Departament de Salut, us demano que si hi ha empreses o proveïdors, i també particulars, que puguin facilitar material sanitari es posin en contacte amb l’Hospital Sant Joan de Déu i l’Hospital Sagrat Cor així com amb les residències”.

També ha volgut insistir a tothom que es quedi a casa, extremi les mesures de prevenció i faci cas de les recomanacions de les autoritats sanitàries, evitant els contactes amb les persones de més risc, especialment la gent gran. “Ho estem fent bé, però cal seguir a casa, per responsabilitat amb nosaltres mateixos i amb els demès. Les coses evolucionen molt ràpidament i canvien d’un dia per l’altre”, ha remarcat. Fonollosa ha reiterat que “estic convençut que, entre tots, superarem aquest tràngol”.