Cultura, comerç i escudella en una Fira de Santa Llúcia molt concorreguda

2707
Fira Santa Llúcia 2021
Fira Santa Llúcia 2021

L’associació de veïns del Barri Rosanes ha tornat a celebrar aquest matí la 40a edició de la Fira de Santa Llúcia i ha repartit unes 600 racions d’escudella barrejada, el plat estrella protagonista d’aquesta festivitat. Després d’un any sense celebrar-la, l’associació de veïns ha omplert la plaça 25 de setembre d’espectacles de màgia, actuacions musicals, paradetes de diferents entitats i d’àpats que han tornat a donar-hi vida.

La jornada ha començat aviat, amb l’encesa dels focs i la preparació de l’escudella, per a la qual més d’una desena de persones han preparat durant tot el cap de setmana els ingredients. Els més menuts han gaudit de l’espectacle de màgia que ha ofert el Mag Medina, mentre que la coral del Barri Rosanes n’ha pres el relleu amb una actuació d’una mitja hora dirigida per Alba Bohigas. Les intèrpretes han cantat temes clàssics de tots els estils i cançons nadalenques.

Entitats com Mans Mercedàries, alumnes de l’Escola Els Convents, el Centre Ocupacional de Can Serra o algun negocis del barri i vinguts de fora han ofert els seus productes en un matí on la celebració ha seguit les mesures de seguretat per evitar contagis de coronavirus.

El president de l’associació de veïns, Xavi Folqué, ha parlat del caràcter obert de la festa i de la manera en què s’apropen a tots els veïns martorellencs, una manera per, segons admet, perpetuar-la durant dècades: “vénen diferents entitats i és un orgull que la festa hagi seguit fins aquí, estem molt contents”.

Xavi Folqué, president AV Rosanes

L’escudella, la gran protagonista

Tot i que la Fira de Santa Llúcia ha ofert activitats de tot tipus, l’escudella barrejada és el reclam per a la majoria d’assistents. Un grup d’uns sis cuiners s’encarreguen de fer bullir els ingredients durant hores però hi col·labora més gent, en la preparació. Un d’ells és Àngel Borrega, veterà en les festes, i cuiner durant vint anys “amb molta il·lusió”.

Àngel Borrega, cuiner AV Rosanes

Borrega explica que “els veïns ja feia un mes que ens preguntaven si faríem l’escudella” i celebra haver pogut dur a terme la festa malgrat les restriccions per la pandèmia.

Àngel Borrega, cuiner AV Rosanes

El president Xavi Folqué ha explicat que un grup molt implicat de veïns s’encarrega de la gestió de les festes i ha demanat que s’hi sumin més persones, per seguir fent més gran aquesta celebració.

Xavi Folqué, president AV Rosanes

La jornada ha clos amb el repartiment de l’escudella i el sorteig de diferents rifes que estaven composades de productes diversos i d’altres de cava, tot al bell mig de la plaça 25 de setembre.