Gasulla estrenarà peça per a banda al lliurament de La Sardana de l’Any

570

El compositor martorellenc Daniel Gasulla estrenarà aquest aquest dissabte 27 de maig una obra composada per a banda. Es tracta d’un encàrrec inèdit que li ha fet la Comissió de la Sardana de l’Any per a homenatjar Joan Lluís Moraleda. La cita serà al Gran Casino Costa Brava de Lloret de Mar, en el marc del lliurament del Premi Popular de La Sardana de l’Any 2022.

Gasulla va rebre l’encàrrec el 8 de desembre de 2021 en el transcurs de l’acte de col·locació de l’estrella de la Sagrada Família. “Em van dir que volien que escrivís una obra per a banda per homenatjar el compositor Joan Lluís Moraleda, i que l’estrenaria la Banda Municipal de Barcelona. Em vaig quedar blanc, per la feinada que em venia”.

I és que Gasulla composa habitualment peces sardanístiques per a cobla, però no pas per a banda. Això el va obligar a mirar les obres de Moraleda i es va centrar “en la creació Joguina (1988) de cobla per a tenora, tible i fiscorn com a solistes. Vaig agafar quatre compassos i vaig començar a treballar-hi”. Una feina que ha durat més d’un any per al compositor martorellenc.

Daniel Gasulla, compositor

Gasulla reconeix que aquest encàrrec l’ha motivat molt, “perquè he sortit de la meva zona de confort, que és la cobla”, i que és “molt diferent, amb molts més instruments”. Per tot plegat, confessa que ha hagut d’estudiar i documentar-se molt, però que el resultat final el satisfà: “Ha sortit una obra de la que estic molt content, de quatre temps, molt curta, dura uns 7 minuts i escaig, i he aprofitat música d’en Moraleda i la instrumentalització per a banda”.

Daniel Gasulla, compositor

L’estrena arribarà aquest dissabte, en el marc de la gran final del concurs de La Sardana De l’Any 2022. Gasulla explica que “a la primera part es podran escoltar les vuit sardanes finalistes amb la Cobla Selvatana i en la segona actuarà la Banda Municipal de Barcelona que tocarà obres de Moraleda i estrenarà la meva obra”.

Daniel Gasulla, compositor

La presentació de Fantasia a banda de Daniel Gasulla a Lloret s’acompanyarà d’un concert amb la Banda Municipal de Barcelona dirigida per Salvador Brotons, amb un repertori està pensat per homenatjar el 80è aniversari de Joan Lluís Moraleda. La seva filla, la soprano Ariadna Moraleda, també hi actuarà, acompanyada del tenora solista Jordi Figaró.