Darrera prova de l’Open Bike Trial a Martorell, amb una vuitantena de participants

666
Open Bike Trial

El Bike Park de Martorell ha acollit aquest diumenge la 5a prova de l’Open de Bike Trial, organitzat per la Bike Trial Unió Catalana (BUC), amb el suport del Motor Club Micorella de Martorell i l’Ajuntament de Martorell. Hi ha participat prop d’una vuitantena de riders, d’entre 6 i 43 anys. L’esdeveniment, emmarcat en la capitalitat de Martorell Ciutat Europea de l’Esport, ha comptat amb la presència del regidor d’Esports, Gerard Mimó.

L’Open Bike Trial, explica Antoni Tamame, president de la BUC, “és una cursa de promoció per a aquells riders que no volen córrer un campionat oficial, com són el d’Espanya o el de Catalunya. Ha constat de cinc proves en Bike Parks i terrenys naturals de Cerdanyola, Sabadell, Sant Joan de les Abadesses, Castellcir i, finalment, a Martorell, on es proclamen els campions”.

Antoni Tamame, president BUC

“És el primer cop que l’Open es fa a Martorell. El Motor Club Micorella ha fet molt bona feina perquè ha modificat el Bike Park per poder acollir aquesta cursa. S’hi ha donat més nivell per incloure les categories d’elit i tenir més varietat d’obstacles per als petits”, diu Tamame.

Antoni Tamame, president BUC

Per a Martorell, acollir aquest campionat suposa estar dins l’estela del Bike Trial, que la nostra població sigui reconeguda dins la família d’aquest esport, nascut a Catalunya i que, mica en mica, va prenent afició i nivell a Espanya.

Pere Mas, president del Motor Club Micorella, recorda que “l’any 1983 a Martorell ja vam tenir un equip de Bike Trial 5. Sempre hem tingut l’esperit de la bicicleta i de la moto de trial. De fet, al barri Font de la Mina teníem un petit circuit. L’any 2017 l’Ajuntament ens va cedir aquest espai per fer el Bike Park. Sempre hem tingut la il·lusió que funcioni i avui ha estat el màxim, acollint aquest Open de Catalunya”.

Pere Mas, president Motor Club Micorella

“L’Open acull nivells més baixos, més canalla, i un ambient més familiar, que enriqueix encara més aquest esport”. “La nostra idea és que cada any puguem acollir aquest l’Open i, en un futur, fins i tot un Campionat de Catalunya”, apunta Mas.

Joaquim Fernández, membre del Motor Club Micorella i responsable del Bike Park de Martorell, comenta que “el trial és un esport minoritari perquè costa molt d’evolucionar i de pujar de categoria. Per potenciar-lo, actualment tenim una escola que funciona els dimecres i dissabtes. És un esport difícil, però molt espectacular. Ara, hem fet un pas endavant perquè hem muntant un Bike Park en condicions i els riders en poden gaudir”.

Joaquim Fernández, responsable Bike Park

El Bike Park de Martorell està situat a l’avinguda Compte de LLobregat, 2. Ocupa 1.420 metres quadrats i disposa d’un circuit de BMX, amb salts i viratges peraltats, tot al llarg del perímetre, i de vuit zones de bike trial (quatre de les quals pensades especialment per als més petits), amb obstacles fets amb elements naturals com ara troncs d’arbres i pedres d’escullera.

Classificació general Open Bike Trial

Resultats Open Bike Trial