Declaració institucional per defensar l’activitat i els llocs de treball a Inovyn Solvay

550

L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, ha impulsat una Declaració institucional per defensar els llocs de treball i l’activitat d’Inovyn Solvay arran de la resolució negativa per part del ministeri de Foment del recurs presentat per l’empresa amb seu a Martorell per participar a la subhasta del servei d’interrumpibiltat elèctrica.

Fonollosa ha assegurat que “des de fa 40 anys, Inovyn Solvay és una de les empreses de referència de Martorell i la comarca i la nostra prioritat és mantenir la continuïtat de la planta i, sobretot, dels 500 treballadors directes i dels 2.000 treballadors indirectes, molts dels quals són veïns de Martorell”.

L’alcalde demana unitat institucional i política en defensa dels treballadors i amb aquest objectiu, el govern municipal ha contactat amb tots els grups municipals de la corporació per tal de consensuar la Declaració Institucional i obtindre un suport unánime del Ple de l’Ajuntament de Martorell. La Declaració es llegirà demà dimecres 2 de setembre després de la sessió plenària extraordinària prevista per sortejar les meses electorals de les eleccions del 27 de setembre.

Trobada amb el ministre Soria

En paral·lel, Fonollosa sol·licitarà una trobada amb el ministre d’Indústria, Energia i Turisme del govern espanyol, José Manuel Soria, per explicar al ministre la necessitat de mantenir els llocs de treball i l’activitat de l’empresa a Martorell. La setmana passada l’alcalde de Martorell es va adreçar a través d’una carta demanant-li sentit comú davant de la resolució del cas amb l’empresa Inovyn Solvay.

Així mateix, l’alcalde va reunir-se amb la direcció de l’empresa i amb els representants del comitè d’empresa d’Inovyn Solvay, als quals els va adreçar el màxim suport davant aquesta situació. Fonollosa també va participar en la concentració feta a les portes de la planta.