Declaració institucional per reivindicar el record a les víctimes de l’11M

1244

Martorell recorda les víctimes de l’atemptat de l’11M a Rodalies Renfe de Madrid de l’any 2004 i es compromet a inculcar un futur de pau i llibertat per a les generacions futures. Una Declaració Institucional, exposada en el darrer Ple, ho posa de relleu. El manifest coincideix amb la propera celebració, el 25 de març, del Dia Europeu en Record de les Víctimes del Terrorisme. Una jornada per homenatjar a les víctimes d’actes de terrorisme arreu de la Unió Europea, i establir lligams de germanor internacional.

L’Ajuntament de Martorell mostra el seu compromís amb els valors de pau i convivència i reivindica la unitat per superar adversitats i construir un futur més segur. “Una unitat on les víctimes, familiars i amics reconeixen la solidaritat, l’afecte de tot un poble, l’europeu, que rebutja qualsevol manifestació contra la dignitat i la integritat i qualsevol atac contra els pilars sobre els quals hem construït, edificat i desenvolupat la nostra civilització: la llibertat, la justícia, els drets humans i la democràcia”, defensava el regidor de Transició Digital i Sostenible, Javier González Abad.

Javier González, regidor de Transició Digital i Sostenible

S’adquireix doncs el compromís “d’assegurar que la memòria de les víctimes de l’11M es mantingui intacta i ens inspiri a continuar construint una societat més justa, pacífica i lliure per a les generacions futures; treballar perquè la veu dels qui van sobreviure a la barbàrie sigui el germen del compromís dels joves amb un futur pacífic i allunyat de qualsevol forma de radicalització, i garantir l’espai de consens entre societat civil i institucions amb les associacions de víctimes i defensar els principis fonamentals de memòria, dignitat, justícia i veritat”.

Javier González, regidor de Transició Digital i Sostenible

La regidora de Movem Martorell, Laura Ruiz, feia una reflexió al voltant de l’atemptat a tenor d’un reportatge emès per televisió en què es preguntava a alguns joves sobre aquest atemptat: “Entristeix veure que alguns joves nascuts el 2000 no tenien pràcticament coneixements sobre els atemptats, qui els havia fet, quantes persones van morir…crida molt l’atenció per part dels que sí que ho hem viscut, i sobretot, per als familiars de les víctimes”, i reclamava que “no caigui en l’oblit el que ha passat”.

Laura Ruiz, portaveu i regidora de Movem Martorell

El regidor d’ERC, Soulimane Messaoudi, afegia els seu “suport i solidaritat amb les víctimes. Denunciem el terrorisme, perquè volem una societat pacífica, solidària i lliure on hi càpiga tothom i que sigui per a tothom”.

Soulimane Messaoudi, portaveu i regidor d'ERC

La declaració recorda que el passat 11 de març es van complir 20 anys de l’atemptat perpetrat per una cèl·lula islamista a Rodalies Renfe de Madrid, que va causar 193 morts i més de 2.000 ferits. El de major gravetat de tot l’estat espanyol, i un dels de més impacte a tot el continent europeu.