Demà tanca el termini de presentació d’obres a la 42a edició del Premi Vila de Martorell

771

Demà dimecres 15 de febrer finalitza el termini de presentació d’originals per a la 42a edició del Premi Vila de Martorell. Per a afegir-se cal omplir el formulari disponible a aquest web i adjuntar l’obra candidata en format pdf. Per a la categoria de poesia castellana, a més, és necessari presentar també l’obra en format paper.

Aquest fet es deu, com explica la tècnica de Cultura de l’Ajuntament de Martorell, Josefina Canals, “al fet que l’any passat, amb el sistema únic d’inscripció per via electrònica, van arribar d’Hispanoamèrica i d’Europa més de 150 obres, que feien molt difícil que el jurat pogués assumir la seva lectura i valoració. Per això, hem pensat de regular-ho afegint la presentació en format paper”.

Novetats de l’edició d’enguany

El 42è Premi Vila presenta moltes novetats, com ara la introducció del premi de poesia visual en català amb el suport de la Fundació Joan Brossa de Barcelona. També la introducció de tres nous guardons per a formats audiovisuals: al millor Booktrailer -peça de vídeo escrita o parlada que parla dels aspectes més atractius d’una obra en 3 minuts-, al millor blog literari o Booktag -vídeo de recomanació literària de fins a 5 minuts- o Booktube –de fins a 10 minuts-. L’objectiu és el 30% la participació de joves locals i d’arreu.

També en aquesta ocasió s’unifiquen els premis del millor llibre de prosa i de poesia i es transforma el premi al millor article de divulgació o opinió en el premi al Millor micro relat. El jurat comptarà amb noves incorporacions i la quantitat total dels premis serà de 7.600 euros. El jurat es reunirà per deliverar els guanyadors en cada categoria, un fet que es farà públic a l’abril. La gala tindrà lloc el 28 d’abril.