Detenen un grup criminal especialitzat en robatoris amb força en un bar de Martorell

494

Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Martorell van detenir el passat 19 de juny set homes com a presumptes autors de dotze robatoris amb força: quatre en bars de Martorell, Olesa de Montserrat, Sant Andreu de la Barca i l’Hospitalet de Llobregat i vuit en domicilis de Cabrils, Premià de Mar, Tiana i Llinars del Vallès.

Els detinguts, als quals se’ls imputa pertinença a grup criminal, són set homes d’edats compreses entre els 25 i 49 anys, nacionalitat albanesa i veïns de Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat. Els robatoris es van realitzar des del setembre de 2014 al juny de 2015 i en el decurs de la investigació els policies van constatar que el grup tenia una gran mobilitat geogràfica, un grau d’especialització molt elevat i el seu àmbit d’actuació abastava poblacions de tota l’àrea metropolitana de Barcelona.

El procés d’investigació va començar el setembre de 2014 fruit de tres robatoris en bars a Olesa de Montserrat, Esparreguera i Sant Andreu de la Barca. Les detencions fetes pels agents dels Mossos d’Esquadra de Martorell van ser el 19 de juny passat quan es van fer tres entrades judicials, a l’Hospitalet de Llobregat, on es van detenir tres homes i a Barcelona, on es van detenir els altres quatre integrants del grup criminal.

Un grup criminal molt preparat

Aquest grup criminal preparava acuradament els robatoris i prenia fortes mesures de seguretat per a evitar la seva detenció. Els diners obtinguts per la venda dels objectes sostrets com l’efectiu l’enviaven al seu país d’origen, Albània, a través d’una empresa d’enviament internacional de diners. En les entrades judicials es van localitzar objectes sostrets dels domicilis investigats.

Els set detinguts, que acumulaven 21 antecedents, van passar a disposició judicial i el jutge en funcions de guàrdia va decretar presó provisional per a tres d’ells i els quatre restants llibertat amb càrrecs.