'Belle de jour'
'Belle de jour'

L’associació Cinema del Diable, amb el suport de la Regidoria de Cultura, organitzen aquest dissabte, a les 18.30h, el passi de la pel·lícula Belle de jour, a la Casa de Cultura de la Vila. Dirigida per Luís Buñuel l’any 1967 i protagonitzada per Catherine Deneuve, el film es basa en la novel·la homònima de l’escriptor francès Joseph Kessel.

La Séverine té una vida matrimonial benestant amb un atractiu cirurgià, però és víctima d’una frustració sexual amb fantasies ocultes. Per tal d’alliberar la seva angoixa, Séverine visita un prostíbul i, sota el pseudònim de Belle de jour, compaginarà una doble vida en què es prostituirà durant el dia i tornarà amb el seu marit al capvespre.

L’engany de Séverine es veurà compromès quan Pierre, el seu marit, se l’emporta uns dies de vacances al mar i Marcel, un client assidu de Belle de jour, no pot suportar la seva absència, intenta descobrir la seva vertadera identitat i li munta una violenta escena de benvinguda. A més, serà descoberta per Henri, un amic de Pierre que l’amenaça d’enviar al bordell tots els amics del seu marit.

La pel·lícula va causar certa polèmica en la seva estrena, ja que tractava temes com la prostitució o els desitjos sexuals femenins. Luís Buñuel va guanyar el Lleó d’Or de Venècia amb aquesta cinta que combina alta costura i fetitxisme. Una obra mestra que retrata els secrets de la naturalesa humana.