Dissabte és temps de ‘La Pastoreta Midolà’, cantata de l’Escola de Música per a infants

502

Els professors de l’Escola Municipal de Música (EMM) de Martorell organitzen, aquest dissabte 11 de març, a les 11.00h, la Cantata titulada La Pastoreta Midolà, a l’Auditori Joan Cererols. Es tracta d’una proposta cultural dirigida a les famílies de les Llars d’infants municipals. Les cançons i les músiques de la cantata formen part del repertori popular català i són molt conegudes.

La cantata és una iniciativa de l’EMM que s’adreça a l’alumnat de les llars d’infants, tot i que també és molt apta per al cicle infantil, de 3 a 5 anys. Així ho explica el professor de l’Escola Julià Borràs, qui n’ha fet el guió i els arranjaments, comptant amb l’assessorament i ajut de la professora de sensibilització i especialista en nadons Anna Roig i la col·laboració de la resta de professors implicats en el projecte. Julià Borràs destaca que el repertori que s’hi podrà escoltar el formen “cançons populars catalanes, i inclouen moviment, efectes visuals i efectes sonors”.

Julià Borràs, guionista i arranjador de 'La Pastoreta Midolà'

El personatge que vehicula la proposta és la Pastoreta Midolà, “a qui li agraden molt les cançons, i un bon dia surt de casa a la recerca de la cançó més bonica. Així que emprèn un viatge que la portarà a conèixer diversos personatges. Cadascun d’ells li cantarà una cançó, i finalment sabrà quina és la més bonica de totes”.

Julià Borràs, guionista i arranjador de 'La Pastoreta Midolà'

A la Cantata hi participa el professorat de l’Escola. La Pastoreta Midolà és representada per l’Anna Roig, acompanyada per l’Àlex Badia (veus) i el Manolo Forniés (narració). El muntatge compta amb Iolanda Mauri (violí); Eloi López (percussió); Kiko Valín (guitarra); Julià Borràs (violoncel) i Enric de Castro (flauta).

Julià Borràs, guionista i arranjador de 'La Pastoreta Midolà'

L’EMM està duent a terme altres activitats que van més enllà dels seus usuaris i alumnes, i que pretenen inserir-la encara més en l’activitat cultural martorellenca. Així, aquest diumenge al matí seran presents amb un Combo a la Festa de l’Hoquei Femení. A més, el grup de Composició de Cançó ha creat una peça musical en motiu de la 30a Marxa de la Primavera.