Dissabte se sortegen els primers 130 pisos de protecció oficial de La Sínia

5077

L’Ajuntament de Martorell celebrarà dissabte, 12 de juny, a les 12.00h, el sorteig públic davant de notari dels 130 pisos de compravenda en règim de protecció oficial del nou barri de La Sínia. Els pisos s’adjudicaran per l’ordre determinat en el sorteig que tindrà lloc a la Sala de Plens i es podrà seguir en directe a través de martorelldigital.cat.

L’alcalde Xavier Fonollosa, acompanyat del regidor d’Habitatge i Medi Ambient, Albert Fernández, ha presentat aquest matí en roda de premsa el funcionament del sorteig i les característiques d’aquesta primera promoció d’habitatges de protecció oficial al nou barri de La Sínia.

La lletrada i cap dels Serveis d’Urbanisme i Habitatge de l’Ajuntament, Cristina Benítez, detallarà el procés tècnic del sorteig i la notària Matilda Farriol el dirigirà i introduirà a l’urna els números de les sol·licituds acceptades. “Una persona funcionària de l’Ajuntament s’encarregarà de treure un número de l’urna que marcarà l’ordre de les 130 primeres persones de la llista amb opció a la compra”. “El resultat del sorteig es publicarà dilluns al web municipal“, ha explicat Fonollosa.

En aquests moments, hi ha 502 sol·licituds acceptades que compleixen amb els requisits recollits a les bases de la promoció, tot i que fins a aquesta nit es poden presentar al·legacions a través del correu electrònic olh@martorell.cat.

Per l’alcalde, “dissabte serà un dia històric perquè tornem a remprendre la producció d’habitatges de protecció oficial. Martorell és, junt amb el Prat de Llobregat, un dels pobles amb més habitatges de protecció oficial en origen per càpita de tot Catalunya i volem seguir sent capdavanters”.

L’edifici “consta de 130 habitatges en règim de compravenda amb un habitatge d’una habitació, 46 de dues habitacions, 81 de tres habitacions i dos de quatre habitacions per a famílies nombroses”, ha apuntat. “També disposa de cinc habitatge adaptats per a persones amb mobilitat reduïda”.

Tots els habitatges es comercialitzaran amb plaça d’aparcament i traster. Els preus dels pisos oscil·laran entre 100.000 i 160.000 euros, aproximadament, més l’import de la plaça d’aparcament i el traster, i els impostos i despeses de notaria habituals en la compra de qualsevol habitatge.

En paral·lel a la construcció d’aquest edifici, s’aixecarà un altre de 130 pisos de protecció oficial en règim de lloguer, el sorteig del qual és previst d’aquí a un any, aproximadament. El lliurament de les claus dels pisos, tant de la promoció de compravenda com de lloguer, es farà al voltant de març o abril de 2023.