Diumenge arriba el tren commemoratiu dels 150 anys de la línia Tarragona-Martorell

646

La commemoració dels 150 anys de la línia ferroviària Tarragona-Martorell tindrà aquest diumenge un dels punts culminants amb l’arribada a Martorell, a les 21.00h, d’un tren commemoratiu que rememora el recorregut. L’activitat l’organitzen onze entitats que treballen coordinadament per promocionar el patrimoni ferroviari, entre les que hi figura l’associació dels Amics del Ferrocarril de Martorell. Al pas per la població es podrà adquirir el llibre fet per a l’ocasió, que es presentarà al Centre Cultural el dimecres 22 d’abril.

Onze entitats promouen els 150 anys de la instauració de la línia ferroviària entre Tarragona i Martorell amb diverses activitats aquest 2015. Una d’elles és la posada en marxa d’un tren que, aquest diumenge 19 d’abril, sortirà de la Ciutat Imperial a les 10.00h, i que farà aturades a Altafulla, Torredembarra, Sant Vicenç de Calders, el Vendrell, l’Arboç, els Monjos, Vilafranca del Penedès, la Granada, Lavern-Subirats, Sant Sadurní d’Anoia i Gelida, abans d’arribar a Martorell a les 21.00h.

Al pas per l’estació de Renfe de Martorell, la comitiva serà rebuda pels membres de l’associació dels Amics del Ferrocarril i tots els ciutadans que vulguin, es farà el descobriment d’una placa commemorativa i interpretarà, una peça musical composta pel músic Carles Sanz i un estand de merxandatge en el qual es podran adquirir productes commemoratius. Un dels més destacats és el llibre 150 anys del ferrocarril de Tarragona a Martorell (1865-2015).

Presentació del llibre al Centre Cultural
La presentació d’aquest llibre commemoratiu de la línia es durà a terme a Martorell el proper dimecres 22 d’abril dins els actes de la Fira del Llibre. L’espai escollit serà el Centre Cultural, a partir de les 18.30h. Hi seran presents Lluís Brullàs, cel Centre d’Estudis d’Altafulla, Vicenç Cabré, dels Amics de la Història del Vendrell, Nativitat Castejón, de l’Arxiu Comarcal del Baix Penedès i Lluís Català, del Centre d’Estudis Sinibald de Mas de Torredembarra.