Diumenge s’acaba el termini d’inscripció al 2n Concurs de Cant Josep Palet

635

El termini d’inscripció al 2n Concurs de Cant Josep Palet, que organitza l’Ajuntament de Martorell i Joventuts Musicals de Martorell, finalitza aquest diumenge, 18 de febrer. El certamen va néixer l’any passat per commemorar el 140 aniversari del tenor martorellenc i se celebrarà del 8 a l’11 de març. L’edició d’enguany presenta novetats, com ara l’increment del nombre de premis, la creació d’un jurat a cada fase i l’augment dels dies del concurs.

El Concurs de Cant Josep Palet s’adreça a joves cantants d’arreu del món i que tinguin entre 18 i 35 anys. Els interessats han d’omplir la butlleta que apareix al web de l’entitat i enviar-la a l’adreça martorell@joventutsmusicals.cat, acompanyant-la de la resta de requeriments que consten a les bases del concurs.

Diumenge, 4 de març, es presentarà oficialment el concurs amb el concert del tenor César Cortés, qui va obtenir el tercer premi de l’edició de 2017. La cita serà a l’Escola Municipal de Música, a les 19.00h. Les entrades costaran 5 euros a taquilla i 4 euros en venda anticipada a la Lliberia Miró.

Els participants optaran a un premi de 2.000 euros i l’ingrés a la Xarxa de músiques de Joventuts Musicals de Catalunya, premi que atorga la federació de Joventuts Musicals de Catalunya, un concert en el cicle M’Clàssics de Martorell i un diploma acreditatiu. Com a novetat, “el premiat farà l’estrena mundial, en el concert que faci a Martorell, d’una obra del compositor Joan Magrané amb text del filòsof i escriptor Francesc Pujols i Morgades”, ha dit el periodista musical i president de Joventuts Musicals de Martorell, Aleix Palau. Com a complement, el guardonat rebrà també una caixa d’oli Masia Can Viver, marca d’olis premium que pertany a uns familiars del tenor Palet.

Aleix Palau, president Joventuts Musicals

El segon premi, que en l’anterior edició tenia només un valor nominal, estarà dotat de 1.000 euros, mentre que el tercer constarà de 500 euros, a més dels respectius concerts al cicle M’Clàssics de Martorell i els diplomes acreditatius.

Premis especials

La gran novetat “és el Premi Joan Cererols al millor intèrpret de música antiga, que s’entregarà amb motiu del quart centenari del naixement d’aquest compositor martorellenc”, ha dit Palau. El guardó estarà acompanyat d’un concert dins la programació commemorativa de l’Any Cererols 2018.

Els altres premis especials són el dels Sopars lírics 7 Portes, consistent en un concert dintre del cicle de concerts del restaurant barceloní; el dels Amics de l’Òpera de Sarrià, consistent en participar en una de les produccions que fa aquesta companyia; i els premis nominals als millors intèrprets de bel canto, música catalana i premi del públic.

Finalment, el certamen també inclourà el Premi Victoria de los Ángeles, que implicarà la participació a totes les masterclasses i activitats formatives de la Fundació Victoria de los Ángeles i del festival LIFE Victoria, segons ha indicat Palau.

Aleix Palau, president Joventuts Musicals

El jurat el formaran la mezzosoprano Anna Tobella, el crític musical Jordi Maddaleno i el mateix Aleix Palau. La fase final, que serà el dia 11 de març, comptarà amb un jurat presidit per Christina Scheppelman, directora artística del Gran Teatre del Liceu, el contratenor Xavier Sabata, la soprano Marta Mathéu, el tenor Raúl Giménez, el compositor Joan Magrané i el crític musical Roger Alier. Jordi Maddaleno actuarà com a secretari del jurat.

2n Concurs de Cant Josep Palet
2n Concurs de Cant Josep Palet