Doble acapte del Banc de Sang el proper dilluns i dijous a Martorell

641
Donació del Banc de Sang i Teixits de l'1 d'agost de 2020

El Banc de Sang crida als ciutadans en bon estat de salut a fer una donació per pal·liar l’actual falta de reserves. Amb aquesta finalitat, Martorell acollirà dues campanyes de donació que es duran a terme durant el dilluns 24 d’octubre a El Círcol i dijous 27 a l’Espai Jove del Centre Cultural, totes dues de 16.00 a 20.00h.

Actualment, El Banc de Sang té existències per sota del desitjable, i amb aquest motiu Marta Hernández, responsable de comunicació del Banc de Sang, insisteix en la rellevància de contribuir en la donació: “penseu que Catalunya necessita cada dia mil donacions de sang per a atendre les necessitats dels hospitals. Les dates en les quals ens trobem, amb dies festius propers, fa que encara siguin molt més importants”.

Marta Hernández, responsable de comunicació del Banc de Sang

Segons Hernández, per poder donar sang només cal tenir entre 18 i 65 anys, pesar més de 50 kg, i, en cas de ser dona, no estar embarassada. A més, el Banc de Sang insisteix que els tatuatges i pírcings no impedeixen la donació, i que hi ha diversos hospitals i punts mòbils habilitats per poder donar.

“A través de la pàgina web del banc de sang, donarsang.gencat.cat, podeu fer la vostra reserva d’hora. Però recordeu també: si no trobeu espai a l’hora que us va bé o veieu que les reserves ja estan plenes, us podeu acostar a les campanyes, sempre hi ha persones que en l’últim moment no poden venir, segur que us podrem atendre”, explica.

Marta Hernández, responsable de comunicació del Banc de Sang

Les persones que mai han donat sang o que tenen dubtes de si es pot o no donar-ne, poden trucar al 93 557 35 66, o escriure al WhatsApp del Banc de Sang 677 07 17 56, a les xarxes socials @donarsang o bé a atencioaldonant@bst.cat. Amb tot, si han viatjat recentment a l’estranger, també poden consultar les possibilitats per donar sang al web www.donarsang.gencat.cat/viatges.