Donació de sang a l’Espai Jove del Centre Cultural aquest divendres

598
Donació del Banc de Sang i Teixits de l'1 d'agost de 2020

Aquest divendres, 22 de novembre, el Banc de Sang i Teixits serà a l’Espai Jove Punt Nord del Centre Cultural (plaça de les Cultures s/n) per fer campanya de donació de sang. L’horari serà de 10.00 a 14.00h i de 16.20 a 20.30h. Seguint els protocols de seguretat i d’higiene, tothom qui vulgui donar haurà d’inscriure’s prèviament a donarsang.gencat.cat.

Les visites concertades són un sistema que evita esperes i cues innecessàries, per reduir al màxim el risc de contagi davant la COVID-19. Quan el donant hagi omplert les dades i hagi fet la reserva, rebrà al seu correu electrònic una confirmació que li servirà com a comprovant.

La coordinadora del Banc de Sang i Teixits Marta Hernández destaca que al dispositiu muntat pel Banc de Sang a l’Espai Jove se seguiran els protocols habituals en aquest context de pandèmia: “L’ús obligatori de les mascaretes, el rentat de mans, l’ús unipersonal del bolígraf per omplir les dades, el manteniment de la distància de seguretat i el desinfectat del material utilitzat per a evitar qualsevol tipus de contagi”.

Marta Hernández, coordinadora del Banc de Sang i Teixits

La donació la poden fer totes aquelles persones que tinguin entre 18 i 70 anys, que pesin més de 50 quilos i que es trobin bé de salut. No cal estar en dejú per donar sang. En el cas de les dones, poden donar sang un màxim de tres vegades l’any, mentre que en el dels homes se situa en quatre, amb el condicionant que entre donació i donació han de passar un mínim de dos mesos. També poden donar sang les aquelles persones que hagin patit hepatitis abans dels 12 anys; que tinguin el colesterol elevat o que prenguin algun dels medicaments més freqüents.

De totes maneres, tant per a la seguretat del donant com del receptor, els professionals del Banc de Sang i Teixits fan una entrevista mèdica prèvia al possible donant, se li mira la pressió i el nivell d’hemoglobina. Alhora, avisen que s’hi s’ha patit la COVID-19 o bé s’ha estat en contacte amb algú que l’hagi patit, cal esperar un període mínim d’un mes per poder donar.