Dones que alcen la veu: Carolina Navas

1106

Fa tres anys que és cap de grup de la Brigada Municipal de Martorell, un servei on pràcticament només hi ha homes. Volia un canvi d’aires i sortir de la rutina de l’oficina li va semblar una bona opció. La Carol coordina les tasques i reorganitza els equips segons les necessitats del moment. Tot i que mai va patir cap falta de respecte pel fet de ser dona en un ambient masculinitzat, en un principi hi va haver reticències amb el seu lideratge i, en algun moment, ha hagut d’enfrontar-se a la pregunta “on és l’encarregat?” d’algun proveïdor. L’encarregada és ella, és clar.

“Durant el confinament m’ajudava pensar en qui estava a primera línia. Si ells poden, nosaltres també”

Li agrada la seva feina i el contacte amb la gent. El seu esperit pencaire la fa estar a l’altura en tota mena de situacions. Durant el confinament, la Brigada Municipal va ser l’encarregada de muntar l’hospital de campanya del Sagrat Cor i l’Hotel Salut Ciutat de Martorell. La Carol explica que no va ser gens fàcil, però que pensar en qui estava a primera línia l’ajudava: “si ells poden, nosaltres també”. La COVID-19, a més, ha obert altres fronts, com el muntatge de les eleccions en temps de pandèmia o la intensificació de grafits a la via pública, que els costen d’esborrar.

“La feina m’ha millorat la capacitat d’empatia”

Té en compte el seu equip i les seves vides personals, per això diu que la Brigada Municipal li ha permès millor la capacitat d’empatia. La seguretat que ha guanyat a la feina no deixa lloc perquè se la qüestioni per ser dona. Brinda perquè la COVID marxi i puguem tornar a la normalitat, però la real.

Redacció: Mar Sifre