Dones que alcen la veu. Hana Rabie Alila – 40 anys

693

Va néixer al Marroc perquè sa mare va anar-hi durant les vacances d’estiu per donar a llum al seu país. Amb pocs mesos la Hana ja era a Martorell, on va créixer feliç acompanyada dels seus tretze germans. Des de petita li ha agradat el motor i l’adrenalina. Explica que amb 14 anys ja conduïa el tractor de son pare i que, des que va poder, agafava el motocròs dels seus germans. Sempre ha trencat estereotips. Una dona amb vel que adora conduir i la velocitat i que sovint es vesteix d’allò més hippy.

Amb 18 anys va acollir dos nebots petits, a qui ha fet de mare. Per aconseguir-ho, va haver de posar-se a treballar, ser independent i llogar un pis. Enmig del procés va iniciar la història amb el seu marit, amb qui ha tingut altres quatre fills. Des de la majoria d’edat ha viscut dedicant-se als altres. “M’havia abandonat a mi mateixa”, reconeix.

Fa menys de dos anys va començar a estudiar un màster de planificació i organització d’esdeveniments. Arran d’això va conèixer una empresa que feia tallers amb cremes respectuoses amb el medi ambient que serveixen per tenir cura d’una mateixa. S’hi va ficar de cap. Li va encantar transmetre el que sabia i el contacte amb altres dones.

En un d’aquests tallers que impartia, va convidar a la Zoraida, que ja coneixia de Martorell, i l’endemà van fer un cafè. es coneixien de Martorell, però un dia van anar a fer un cafè i es van confiar confidències. Van acabar plorant i així va néixer la seva amistat. A poc a poc van decidir unir les seves savieses i fer tallers plegades d’autocura i d’autoconeixement. Ara tenen al cap crear una associació sense ànim de lucre.

La Hana es defineix com “molt bona, crec que potser massa” i també com “una amant de les motos”. Brinda per totes les dones.

Foto: Grisphoto