Edu Esteve: “Em prenc el concert de Festa Major com si fos el del Palau Sant Jordi”

1086
Festa Major 2022. Edu Esteve

El cantant Edu Esteve, catapultat pel programa Eufòria de TV3, serà el proper dimarts 16 d’agost a la nostra població (23.00h, al carrer de Josep Vilar) per oferir un dels plats forts de la Festa Major. Serà el primer concert en solitari del badaloní després de passar pel programa i de participar en el multitudinari doble concert fet al Palau Sant Jordi a principis de juliol.

En la següent entrevista, Esteve ens parla de com li ha canviat la vida el seu pas pel programa i de com encara el seu futur, després de signar un contracte amb la discogràfica Música Global.

Edu, suposem que hi ha un abans i un després d’haver participat en un programa tan exitós com Eufòria. Ho estàs notant? Com t’està anant l’estiu?

Doncs no he parat i crec que encara no tindré vacances! Tinc molta feina per endavant, projectes molt txulos i que afronto amb moltes ganes.

Encara dura la ressaca del doble concert que vau oferir al Palau Sant Jordi els passts dies 16 i 17 de juliol?

Jo crec que encara no som conscients del que hem fet. Ens van gravar tot el concert sencer i ens han dit que ens el passaran a finals d’any, i allà veurem realment el que vam fer, perquè jo crec que no en som conscients, la veritat.

Com t’ho vas passar?

Va ser brutal! De les millors coses que he fet, si no és la millor a la meva vida. Va ser increïble i durant els concerts vaig fer una de fotos amb els meus propis ulls per tal de no esborrar mai el moment.

Festa Major 2022. Edu Esteve

Com has viscut la teva participació en el programa, que ha sigut un boom que setmana a setmana ha enganxat a la tele molta gent al voltant d’un format musical i en català?

Ha sigut tot molt ràpid, com fer un màster de música i de vida. I molt intens. Però ha sigut increïble. He après moltíssim i entre tot l’equip que estava allà, no només els concursants, intentàvem gala rere gala fer-ho el millor possible per tal que funcionés, i crec que això ha quedat reflectit cada setmana. Ho anàvem fent millor i la gent s’ha anat enganxant cada vegada més. És el que volíem: que la gent s’involucrés també en un projecte tan guai, i n’estic súper content.

Setmana a setmana ha anat pujant el nivell i s’ha demostrat que potser a casa nostra feia falta un programa així, i que demostri en nivell musical que tenim a Catalunya, oi?

Sí, hem intentat fer-ho el millor possible, patint capítols d’ansietats pel mig i tot!

Festa Major 2022. Edu Esteve

Per què?

Doncs perquè en 3 dies ens havíem d’aprendre la nostra cançó, la nostra coreografia i les segones veus de les altres actuacions de cada gala, i al quart dia ja entràvem al plató a fer els primers assajos generals i havíem de tenir-ho tot après. Tot era molt ràpid, molt intens. Havies d’estar súper concentrat perquè a la mínima podies caure.

Però no vau caure. Quina va ser la clau?

Va anar súper bé perquè vam treballar molt bé i perquè tot l’equip anava a una: concursants, producció, direcció, tècnics, càmeres, llum, vestuari, ball…tothom anava a una i crec que el resultat fa justícia a tot el que s’ha treballat.

Ara comences a volar en solitari, i fa pocs dies has signat amb la discogràfica Música Global. Què representa per a tu?

Doncs per mi és un premi al sacrifici, a la constància i a les ganes. Mon pare sempre deia que si hi han ganes pots aconseguir el que vulguis. I de ganes a mi no me’n falten mai. Ha sigut un regal després de l’esforç de tots aquests anys. No només d’aquests últims sis mesos: la gent potser només veu aquest darrer mig any, però hi ha hagut moltes experiències i molt de treball al darrere per arribar on estem ara, i això és la recompensa.

Parlem de l’actuació a Martorell. És un concert de Festa Major. Això significa que és un canvi de xip, una altra història?

Jo me’l prenc com si fos el concert del Palau Sant Jordi! Vinc a donar-ho tot! No afluixo mai! Serà una cosa molt xula, única, ja que serà el primer concert que faig sol després d’Eufòria i amb la banda, i aniré a gaudir moltísim i que la gent gaudeixi i deixi els problemes a casa i que allà només vinguin a passar-s’ho bé. Serà un mix entre cançons interpretades a Eufòria i del meu primer projecte discogràfic, que s’anomenarà Fènix.