Eines per millorar la qualitat de vida, objectiu de les 7 activitats del cicle ‘Gent Gran i Salut’

2017
'Gent Gran i Salut'
'Gent Gran i Salut'

L’Ajuntament de Martorell, a través de la Regidoria de Salut i Gent Gran i la Regidoria de Serveis Socials, ha tornat a posar en marxa el cicle ‘Gent Gran i Salut’. El programa inclourà tallers, cursos i xerrades per millorar la qualitat de vida de les persones més grans de 55 anys, que es faran principalment als dos esplais de la gent gran. Les novetats d’enguany seran els programes ‘Entrena’ i ‘Activa’t’, per conservar l’autonomia, mantenir una vida activa i assolir un envelliment saludable.

Des del passat 7 de febrer i fins a finals de novembre s’organitzen 7 activitats. Són “xerrades, conferències i tallers que des de l’Ajuntament venim organitzant des de fa anys, i que volen fomentar hàbits saludables i un envelliment digne a la gent gran de Martorell”. Així ho defineix el regidor de Salut i Gent Gran de l’Ajuntament, Albert Fernández.

Albert Fernández, regidor de Salut i Gent Gran

Els destinataris d’aquestes activitats són la gent gran de la població, però com explica el regidor, “no només les persones que han assolit els vuitanta o noranta anys, sinó també aquella gent que es troba al voltant de l’edat de jubilació, ja que és important que en aquest moment de la vida siguin actius i no deixin la salut de banda”.

Albert Fernández, regidor de Salut i Gent Gran

‘Gent Gran i Salut’ inclou la novetat del taller ‘Entrena’, per conservar l’autonomia i assolir un envelliment saludable. Se celebrarà a la Residència Sant Joan de Déu, tots els dimarts des del 5 de juny i fins el 24 de juliol, en horari de 15.00 a 17.00h. En la mateixa línia, també s’inclou el cicle ‘Activa’t’, orientat a pre jubilats i jubilats per a que mantinguin una vida activa i saludable, que es farà els dijous 8, 15, 22 i 29 de novembre -16.15 a 18.15h- al Molí Fariner.

Albert Fernández, regidor de Salut i Gent Gran

Els esplais albergaran la resta d’activitats. Al de Buenos Aires ja ha començat des de dimecres passat el taller ‘Menys dolor, més vida’, d’eines i recursos per millorar la qualitat de vida, tots els dimecres fins el 14 de març –de 17.00 a 19.00h-. El mateix escenari que la xerrada ‘Salut i apoderament de les dones grans’, el dimarts 13 de març a les 17.30h.

El cicle ‘Despertar amb un somriure’, per descansar bé a partir de millorar l’entorn, se celebrarà a Buenos Aires els dimarts entre el 10 i el 24 d’abril –de 17.00 a 19.00h-, i a La Vila els dimecres entre el 26 de setembre i el 10 d’octubre –de 17.00 a 19.00h-. Pel que fa al cicle ‘Alimenta el teu benestar’, es farà els dimecres del 4 d’abril al 23 de maig a l’Esplai de La Vila –de 16.30 a 18.30h-. I finalment, la xerrada ‘Dones grans, dones sanes, dones sàvies’ el 30 de maig i el 6 de juny a La Vila –de 16.30 a 18.00h-.

Inscripcions

L’entrada a aquestes activitats és lliure, però cal fer inscripció a qualsevol de les Oficines d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament de Martorell. El cicle compta amb el suport del Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD), els esplais de gent gran de Martorell, l’empresa TASCA, l’Hospital Sant Joan de Déu i L’Obra Social La Caixa. En l’edició de l’any passat hi van prendre part prop de 180 persones grans de la població.

'Gent Gran i Salut'
‘Gent Gran i Salut’