El 14è Vimart ha tornat a omplir de parades enogastronòmiques i de visitants la plaça de l’Església i els carrers del seu entorn. La fira de vins i de gastronomia més esperada pels martorellencs ha obert portes, de 18.00 a 01.00h, d’aquest dissabte, amb 14 parades de vins i 9 de gastronomia, tot demostrant l’interès dels visitants per l’oferta vinícola del territori i de la gastronomia local.
La Festa del Roser cada any “creix en participació i en satisfacció”, ha manifestat l’alcalde Xavier Fonollosa després de veure amb orgull la munió de veïns pels carrers centrals de La Vila. Fonollosa ha reconegut que “el Vimart és l’acte central del Roser perquè és el més festiu i on hi participa més gent”. L’alcalde ha recordat que “ara fa uns anys vam dir que el Vimart faria petit el Cavatast. Ho dèiem de manera irònica, però al final ha estat així i l’èxit és rotund”.
Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell
En el Vimart d’enguany hi han estat presents els cellers i distribuïdors Ramon Canals, Cal Garrigosa, Duran Galan, l’Olivera, Apiaria, Panoli, Uvas Felices, Fincas Parera, Cercavins, Naturaa, Can Casals, Vins Intrèpids, Ca n’Estruch i Ca l’Esteve.
Molts d’ells han repetit experiència, com és el cas del martorellenc Xavier Mas, dels Vins Intrèpids, que hi participa des dels inicis del Vimart. Mas ha manifestat que “m’ho prenc com una oportunitat per mostrar els vins que elaboro. M’agrada rebre el feedback de la gent”. Mas considera que “la Festa del Roser és molt tradicional i penso que s’hi ha de ser present”. En aquesta edició ha presentat els vins que elabora, de manera natural, d’una vinya d’El Bruc “d’on porto una carinyena de l’anyada 2024 i un xarel·lo de 2023”, ha explicat.
Xavier Mas, Vins Intrèpids
Caves Duran Galan també han tornat a apostar pel Vimart per “presentar els productes i crear sinergies” admet un dels socis fundadors, Yahya Ighaddouran. “És de les poques fires que valorem molt positivament i, per això, hi tornem cada any”, ha dit. Entre els caves que tenen més sortida són “el Loto, un cava rosat i el Mar de Ardora, un cava de gran criança”, ha afegit Ighaddouran.
Yahya Ighaddouran, Caves Duran Galan
D’altra banda, s’han pogut degustar els plats i tapes que han preparat els establiments de restauració La Glotona, Brètol, Aqqua Restaurant, 114, Dulce Emy, Dtapping, Les Vinyes, Ca l’Esteve i La Bombolla. Aquest és el tercer any de La Glotona al Vimart. El seu plat estrella ha estat, com explicava l’Omar Cruz, “la minihamburguesa amb cheddar i ceba caramel·litzada, així com el pulled pork, la croqueta de ceps i, una opció vegana, d’hummus de moniato”. Cruz ha afegit que la participació al Vimart serveix per “fer poble, ja que, les festes del Roser són molt maques i un bon lloc per donar-se a conèixer”.
Omar Cruz, La Glotona
Tampoc han parat de servir platets el 114. Roger Colell ha explicat que “fa dos anys que hi venim per fer poble perquè som de tota la vida de Martorell”. A la seva parada s’hi ha pogut degustar “una mica del que fem nosaltres: natxos, tacos i minihamburgueses”, ha afegit Colell.
Roger Colell, 114
A banda del bon beure i del bon menjar, també s’hi ha gaudit de bona música. El ‘Vimart Musical’, als jardins de l’Enrajolada, han tocat el combo The Queentet, seguit per la cantant i compositora Maya Martínez i acabant amb el duet Nikol Kollars & Fredy Wort.
Mentrestant, la Colla de Diables i Drac de Martorell ha celebrat ‘La Velleta de l’Any’, que s’ha endut Conxi Rubio, i els Versots i han fet els Correfocs infantil i adult. Hi ha participat els Diables de Monistrol i els Diables de Castellbisbal, acompanyats per La Martukada.
A la plaça de l’Església, just al balcó de Cal Palet, s’ha ofert un tast d’àries d’òpera amb la soprano Larraitz Navas i el baríton Cristòfol Romaguera. Uns metres més enllà, la Casa de Cultura de la Vila ha allotjat el programa de ràdio en directe Flaix Urban de Flaix FM de la mà de Miquel González i Tomás Poal.
Per a concloure amb la programació de dissabte, l’aparcament del Vapor és l’escenari del concert del grup revelació del 2025 Brou i, tot seguit, la Festa Flaix FM amb la participació de Miquel González, Tomás Poal i Sergi Domene.





