El 9è Congrés de Ciència a l’Escola vol despertar vocacions entre els escolars del Baix Llobregat Nord

410
9è Congrés de Ciència a l'Escola

L’Auditori Joan Cererols allotja aquest dijous i divendres el 9è Congrés de Ciència a l’Escola, organitzat pel Centre de Recursos Pedagògics (CRP) del Departament d’Educació de la Generalitat. Alumnes d’infantil i primària de centres escolars del Baix Llobregat Nord presenten els seus projectes relacionats amb la ciència o la tecnologia i reben els seus diplomes de reconeixement.

Uns 500 alumnes d’11 escoles de la comarca prenen part durant aquests dos dies d’aquest congrés que vol incentivar el treball científic des de petits. A l’acte d’obertura aquest matí hi ha assistit l’alcalde Xavier Fonollosa, la regidora d’Ensenyament i Salut, Soledad Rosende, la regidora de Joventut, Raquel Sans, i els inspectors de zona Lluís Rubio i Diana Salvadó.

Fernando Rubio, director del CRP, ha detallat que “cada escola prepara un grup de nens i nenes que treballen un projecte de ciència o de tecnologia, i aquests dies venen a exposar-lo. Treballen temes diferents, sovint lligats al seu entorn local o comarcal. Tota una descoberta de la ciència per a apropar-los a aquest món”.

Reproductor d'àudio
Fernando Rubio, director del Centre Recursos Pedagògics (CRP)

Lluís Rubio, inspector del Departament d’Educació de la Generalitat a Sant Andreu de la Barca i Abrera, ha dit que l’esdeveniment “celebra la curiositat, la creativitat i les ganes d’aprendre”. La ciència “és una eina meravellosa que ens ajuda a entendre el món que ens envolta. Ens ensenya a fer-nos preguntes, a explorar i a no tenir por d’equivocar-nos perquè cada error és una oportunitat per a aprendre”.

Reproductor d'àudio
Lluís Rubio, inspector Departament Educació Generalitat

L’alcalde Xavier Fonollosa s’ha adreçat a l’alumnat reconeixent que cada projecte presentat “és el resultat de moltes hores d’esforç i dedicació”. “Heu vist la importància de la ciència, que ens fa la vida més fàcil i millora la qualitat de vida”. “Començar a estudiar la ciència des de petits farà que algú de vosaltres s’enamori, s’hi dediqui i pugui arribar a ser un gran científic”.

Reproductor d'àudio
Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Avui han presentat els seus projectes de ciència les escoles de Martorell José Echegaray amb ‘Les propietats dels materials’ (3r), Lola Anglada amb ‘L’hort a la nostra escola’ (2n) i el Mercè Rodoreda amb ‘Fem de meteoròlegs’ (4t). També hi han participat l’escola Josefina Ibáñez de Castellví de Rosanes amb ‘Josefina Castellví: una pionera a l’Antàrtida’ (3r), l’escola Ernest Lluch d’Abrera amb ‘Petjades i empremtes al bosc del Torrent Gran’ (3r).

Demà divendres serà el torn dels centres martorellencs Juan Ramon Jiménez amb ‘Petits científics’ (I5), Vicente Aleixandre amb ‘Què hi ha més enllà de la terra?’ (2n) i el Centre d’Educació Especial (CEE) El Pontarró amb ‘Com és l’aigua?’ (ESO). A més, hi prendran part l’Escola La Roureda de Sant Esteve Sesrovires amb ‘Funció de relació’ (3r), l’Escola Puigventós d’Olesa de Montserrat amb ‘Bici-Bus. Mitjà de transport de les ODS’ (4t) i l’Escola Sant Andreu de la Barca amb ‘La petjada verda (residus a l’entorn)’ (6è).