El Banc de Sang ve divendres a Martorell per fer campanya de donació

748
Donació del Banc de Sang i Teixits de l'1 d'agost de 2020

Aquest divendres, 13 de novembre, el Banc de Sang i Teixits serà a Martorell per fer una nova campanya de donació de sang. El lloc serà l’Espai Jove Punt Nord del Centre Cultural (plaça de les Cultures s/n) en horari de matí, de 10.00 a 14.00h, i de tarda, de 17.00 a 21.00h.

Com és habitual des de l’inici de la pandèmia, tothom qui vulgui ser donant ha d’apuntar-se prèviament al web donarsang.gencat.cat per concertar hora de visita. Aquesta inscripció prèvia és necessària tant per a la donació en els hospitals com en alguna de les 60 col·lectes setmanals, entre les que hi ha la de divendres a Martorell.

Un cop omplertes les dades i feta la reserva, l’usuari rebrà al seu correu electrònic una confirmació que li servirà com a comprovant. Aquest sistema evita esperes i cues innecessàries i redueix al màxim el risc davant la COVID-19. La coordinadora del Banc de Sang i Teixits, Marta Hernández, s’hi refereix i destaca que a l’espai hi haurà els protocols habituals del moment: “L’ús obligatori de les mascaretes, el rentat de mans, l’ús unipersonal del bolígraf per omplir les dades, el manteniment de la distància de seguretat i el desinfectat del material utilitzat per a evitar qualsevol tipus de contagi”.

Marta Hernández, coordinadora del Banc de Sang i Teixits

Protocols de seguretat per donar sang

Segons les darreres dades, el Banc disposa de reserves de sang suficients per abastir els hospitals catalans els propers 9 dies, tenint en compte que es necessiten entre unes 800 i unes 1.000 donacions diàries. Un nivell que es considera normal, però que no treu d’alerta als seus professionals davant la possibilitat que disminueixin les donacions si hi hagués un repunt de les infeccions a causa del virus en els propers dies.

Hernández destaca la importància de donar sang en aquest període de tardor i recorda que aquest gest solidari és a l’abast “de totes les persones d’entre 18 i 70 anys que pesin més de 50 quilos i que estiguin en bon estat de salut”.

Marta Hernández, coordinadora del Banc de Sang i Teixits

La donació de sang queda exclosa de les limitacions de mobilitat

Donar sang és considerada una activitat essencial i, per aquest motiu, les autoritats permeten els desplaçaments per a dur-la a la pràctica en l’actual estat d’alarma. Dit d’una altra manera, queden al marge de les restriccions de mobilitat: els confinaments perimetral autonòmic setmanal i el confinament perimetral municipal els caps de setmana. Per això és important també apuntar-se prèviament al web i tenir a l’abast en tot moment el resguard que acredita la cita prèvia quan es circula.