El Banc dels Aliments busca voluntaris per al Gran Recapte del 24 i 25 de novembre

332
Gran Recapte

Els Bancs dels Aliments de Catalunya fa una crida a la mobilització per arribar als 18.000 voluntaris que necessiten per al Gran Recapte, que tindrà lloc el 24 i 25 de novembre, també als supermercats martorellencs. Els voluntaris hauran d’encoratjar la clientela a fer donacions físiques amb els aliments més idonis, però també informaran sobre les funcions del Banc dels Aliments i la precarietat alimentària.

Els clients poden formar part del Gran Recapte amb donacions econòmiques, al llarg de tota la setmana, o les donacions d’aliments. Josep Maria Ferrer, un dels delegats del Banc d’Aliments al Baix Llobregat, recomana “l’aportació de productes de primera necessitat, com ara oli i llet, i productes en conserva com llegums, peix i verdura. Cal evitar al màxim els aliments frescs i refrigerats com les fruites i la carn”.

Josep Maria Ferrer, delegat Banc Aliments Baix Llobregat

Els interessats poden apuntar-se al Gran Recapte com a voluntaris del supermercat o com a coordinadors. Els voluntaris hauran de cobrir torns de quatre hores en el punt de recollida que hagin escollit. Ferrer explica que “el més important perquè el recapte sigui un èxit és la presència de persones voluntàries. Aquests voluntaris són qui agafen els aliments i els guarden a les caixes. És molt important que n’hi hagi sempre per motivar els supermercats”.

Josep Maria Ferrer, delegat Banc Aliments Baix Llobregat

El coordinador “és una persona que pot estar a diferents supermercats alhora. Si a un poble els supermercats estan mal distribuïts, el coordinador contacta amb ells perquè les places estiguin cobertes el màxim d’hores. No han d’estar tot el dia pendents dels voluntaris, sinó que han d’organitzar-se una mica abans perquè els voluntaris treballin tot el temps possible”.

Josep Maria Ferrer, delegat Banc Aliments Baix Llobregat

Tot el voluntariat i coordinació s’haurà d’inscriure a la pàgina web del Banc d’Aliments, encara que hagin format part en les darreres edicions. Els participants poden escollir entre els diferents punts de recollida dins d’un municipi. No obstant, hi haurà un màxim de places segons el punt de recapte i tampoc no s’acceptaran inscripcions de menors de 16 anys.

A Martorell, hi ha dues entitats afiliades al Banc d’Aliments: el Centre de Distribució d’Aliments de la Creu Roja (C/Sant Llorenç d’Hortons, 5) i l’Església Baptista Evangèlica de Martorell (C/Esparreguera, 4).