El Banc dels Aliments farà aquest cap de setmana el Gran Recapte a sis supermercats locals

880
Gran Recapte Aliments
Gran Recapte Aliments

Carrefour, Caprabo, Lidl, Consum, Dia i els dos establiment de Mercadona són els supermercats martorellencs que participaran el 30 de novembre i l’1 de desembre al 10è Gran Recapte d’Aliments de Catalunya. La campanya, organitzada pel Banc dels Aliments, pretén aconseguir que les persones més necessitades rebin ajuda alimentària bàsica. Com a novetat, es podran fer donacions online des dels mateixos establiments comercials i les bosses de recollida seran de roba.

El responsable del Banc dels Aliments al Baix Llobregat Nord, Josep Maria Ferrer, recorda que “un 20% de la població viu en situació de pobresa a Catalunya. Aquestes persones requereixen la solidaritat i capacitat organitzativa per no esdevenir persones marginades. I és per aquest motiu que des dels Bancs d’Aliments es posa en marxa aquest projecte que enguany ha arribat a la 10a edició”. Els clients podran col·laborar amb la campanya dipositant a les banyeres instal·lades aliments bàsics com oli, llet i conserves de peix, que és el que més es necessita enguany, segons ha indicat Ferrer.

Josep Maria Ferrer, responsable Banc Aliments Baix Nord

El Gran Recapte d’Aliments el 2017 va recollir 4.656.000 kg en més de 2.500 punts de recollida i va comptar amb l’ajuda de més de 30.000 voluntaris. “Esperem poder comptar per a l’edició del 2018 novament amb la necessària col·laboració dels voluntaris i donants per tornar a donar suport als més necessitats dels nostre entorn”, ha engrescat Ferrer.

Com fer-se voluntari?

La forma més senzilla per a donar-se d’alta com a voluntari és a través del web www.granrecapte.com. Els ciutadans que vulguin fer-se voluntaris o coordinadors a un punt de recollida podran registrar-se a través d’un senzill formulari, que els permetrà triar el punt més adient i el torn que vulguin cobrir. S’organitzaran per grups de 3 a 5 persones en torns d’aproximadament 4 hores. Necessiten voluntaris atenent el punt de recollida, gestionant les donacions dels ciutadans, recomanant quins són els productes bàsics més necessaris i informant sobre la tasca dels Bancs dels Aliments.

Els Bancs d’Aliments a Catalunya

Els Bancs d’Aliments són entitats benèfiques sense ànim de lucre, independents de tota ideologia econòmica, política o religiosa, basats en el voluntariat, amb l’objectiu de recuperar els excedents alimentaris de les empreses i redistribuir-los gratuïtament entre les persones necessitades del nostre entorn, evitant qualsevol malbaratament o mal ús dels aliments. Les seves màximes són lluitar contra la pobresa alimentària i contribuir al desenvolupament sostenible per a un món més net.