El Barça i la Penya Esplugues guanyen la Copa Catalunya a Martorell

988
Final Copa Catalunya 2022

El FC Barcelona i l’AE Penya Esplugues s’han proclamat campions de la Copa Catalunya de futbol sala que s’ha celebrat a Martorell durant tot el cap de setmana. Els primers, en modalitat masculina, i les segones, en femenina, han fet vibrar la graderia d’un Pavelló Esportiu Municipal que en alguns moments s’ha apropat als 2.000 espectadors.

Els blaugrana han superat l’Industrias Santa Coloma en un partit igualadíssim i que ha viscut un final d’infart. Tot i que els de Jesús Velasco han obert forat en la primera meitat, establint el 0 a 3 en el primer quart d’hora, han vist com els colomencs no es rendien. El conjunt dirigit per Xavi Closas ha escurçat diferències abans del descans i ha seguit empenyent per forçar l’empat. L’han tingut molt a prop, en un inici de la segona meitat favorable i en què Sebastián Corso ha establert el 2 a 3.

Quan semblava que el partit acabaria sense més moviments en el marcador, André Coelho ha convertit el quart, el colomenc Bernat Povill ha fet el 3 a 4 i Pito ha tornat a marcar per als blaugrana, tot plegat en només tres minuts. Povill ha tornat a marcar per l’Industrias Santa Coloma, però no ha estat suficient com per prendre al FC Barcelona la seva onzena Copa Catalunya.

El capità del FC Barcelona, Sergio Lozano, “hem començat la temporada com volíem i teníem ganes de guanyar”. El madrileny s’ha mostrat molt content pel joc i el partit que ha ofert l’equip.

Sergio Lozano, capità FC Barcelona

Una final femenina molt atractiva

En la categoria femenina, l’AE Les Corts UBAE i l’AE Penya Esplugues han encetat la tarda de finals i han estat les espluguines les qui s’han endut el premi gros. Irina Godó i Marta González han obert la llauna en només deu minuts, però Helena Rodríguez ha escurçat distàncies amb un golàs. Godó hi ha respost un minut més tard i ha tornat a donar marge al seu equip. En la segona meitat, el partit ha tingut menys ocasions, tot i que Natàlia Villalgordo, África Maqueda i Kristine Claire Parayadan han tingut a les seves botes el segon gol amb què apropar-se a les vigents campiones de la competició.

L’AE Penya Esplugues ha mantingut el resultat a favor i ha revalidat el seu títol de campió, el que suposa la seva cinquena Copa Catalunya consecutiva. La capitana, Pilar Ribes, ha dit que “estem molt contentes, començar així la temproada és molt maco” i ha felicitat l’equip pel camí que tot just està iniciant en aquest nou curs.

Pilar Ribes capitana AE Penya Esplugues

El primer equip del Sala5 Martorell ha pres part en aquesta competició disputant la semifinal contra l’Industrias Santa Coloma, on va caure per 2 a 6. El FC Barcelona, de la seva banda, va tombar el Cerdanyola FC (1-9).