El Carnaval se celebrarà el 26 de febrer, si la situació sanitària ho permet

1251
Carnaval de Martorell 2020 (Fotografia: GrisPhoto)
Carnaval de Martorell 2020 (Fotografia: GrisPhoto)

El Carnaval de Martorell se celebrarà el 26 de febrer sota el lema ‘Desendreça’t’, si la situació sanitària ho permet i adaptant-lo a les mesures que hi hagi vigents. El període d’inscripció de les colles és obert fins l’1 de febrer. La rua mantindrà horaris i recorregut.

Les colles i grups interessats en participar hauran d’omplir el full d’inscripció i enviar-lo a través de la Seu Electrònica o bé fer-lo arribar a l’Oficina de Serveis Generals del Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones de Martorell (PMSAPM) (plaça de la Vila, 27) de dilluns a divendres, de 10.00 a 13.30h, o els dilluns i dimarts, de 17.00 a 19.00h. A la sol·licitud caldrà especificar si la colla portarà vehicle propi. L’organització donarà l’opció a les colles de llogar un equip de so.

Els caps de colla i conductors dels vehicles estan citats aquella tarda, entre les 15.30 i les 16.30h, al carrer del Mur i la totalitat dels membres de cada colla hi hauran de ser, a les 17.00h. A les 17.30h, es farà la Gran Ballada al mateix indret i començarà el recorregut, a les 18.00h.

Pel que fa al recorregut, les carrosses sortiran del carrer del Mur i continuaran pel carrer de Pau Claris; l’avinguda dels Germans Martí; la plaça del Vi; la Rambla de Les Bòbiles i fins al carrer de Jacint Verdaguer, en el que es farà mitja volta i es baixarà la mateixa Rambla fins la plaça del Vi; la carretera de Piera; el carrer de Montserrat i Ca n’Oliveres.

Quan les colles arribin a Ca n’Oliveres es farà el lliurament de premis i el sopar (21.00h), i començarà la primera part de la festa (sessió familiar). A la 01.00h s’iniciarà la segona part (sessió golfa) per a majors de 16 anys, per a la que caldrà recollir invitació prèviament a qualsevol de les Oficines d’Atenció al Ciutadà del PMSAPM.

Pel que fa als premis, se’n concediran cinc: un primer premi a la millor disfressa (dotat amb 3.000 euros); un segon premi a la millor disfressa (2.500); un tercer premi a la millor disfressa (2.000); un quart premi a la millor coreografia (1.500 euros) i un cinquè premi a la millor carrossa (dotat amb 1.000 euros).

Enguany, la celebració el Carnaval estarà subjecta a variacions o modificacions, en funció de la situació de la COVID-19 i de les futures normatives dictades per les autoritats competents. El regidor de Cultura, Andreu González, assegura, però, que “hauria de passar un fet molt estrany per no celebrar el Carnaval en aquesta data. La nostra idea és fer-lo com sempre ho hem fet”.

Andreu González, regidor de Cultura

En cas de que les dades actuals empitjoressin, es contemplen dos altres escenaris. El segon seria deixar de banda la part més festiva i centrar-se únicament en la rua i el sopar, mentre que la tercera opció “seria ajornar-lo, però ho considerem més remot ja que no té gaire sentit celebrar el Carnaval fora de temporada”, menciona.

Andreu González, regidor de Cultura

Diumenge 27 de febrer, el Carnaval de Martorell continuarà amb el Carnaval Infantil organitzat per l’Esplai Guspira, que començarà, a les 11.00h, a la plaça de les Cultures amb la rua pels carrers del barri i els espectacles infantils i concursos de disfresses, amb posterior entrega de premis.