El CB Martorell assegura la permanència a lliga EBA en un duel desigual contra el CB Esparreguera

639
CB Martorell (imatge: Xavi Velasco)

Triomf contundent del primer equip del Club Bàsquet Martorell, que es va endur el derbi comarcal contra el Club Bàsquet Esparreguera (85-58) i referma el seu lideratge. Després de la victòria a casa, els blaus són més líders, amb dues victòries de marge, i han assegurat la permanència per a la propera temporada.

Amb una efectivitat molt alta, els de Toni Olivares van obrir forat molt aviat, amb un parcial de 15 a 1 que va posar les coses molt difícils als de Josep Riera. Als esparreguerins els va costar cinc minuts fer la primera cistella en joc, i hi van anar a remolc durant tot el partit. Els blaus estaven molt còmodes en atac i tancaven el primer quart amb un imponent 26 a 8. A més, també oferien una bona versió en defensa, però el CB Esparreguera va despertar i va arriscar des del darrere per guanyar segons al rellotge.

La represa va començar amb el 49 a 26 i amb el conjunt visitant optant per defenses molt pressionants per intentar donar la sorpresa. Els martorellencs oferien un bon joc col·lectiu i neutralitzaven qualsevol intent de remuntada. A l’últim quart, el CB Esparreguera va viure d’accions aïllades i no va poder frenar un CB Martorell que es va agradar i que va sentenciar el triomf. L’entrenador dels blaus, Toni Olivares, va admetre que arribaven a aquest partit amb ànims de revenja, i creu que van ser superiors en tots els sentits.

Toni Olivares, entrenador CB Martorell

Després de la victòria contra el CB Esparreguera, els martorellencs han assolit el primer objectiu del curs, la permanència. Olivares exposa que el plantejament de la temporada, ara com ara, “no varia”.

En el partit de dissabte, el jugador del sènior B martorellenc Víctor Font va entrar en la convocatòria i va poder disputar poc més de dos minuts al darrer quart. La propera setmana, els blaus tornaran a jugar a casa, en aquest cas contra el SESE Bàsquet.

Una de cada contra el CH Ascó

El primer equip femení del Club Handbol Martorell ha guanyat un dels dos partits que ha disputat aquest cap de setmana contra l’Handbol Ascó. Les de Miguel Ángel Interllige van imposar-se per 32 a 28 les tarragonines a casa i van caure per 26 a 24 ahir a domicili. D’aquesta manera, s’han embutxacat la segona victòria del curs després de caure en els dos enfrontaments contra l’Handbol Sant Vicenç, ara fa quinze dies.

En el partit a casa contra l’Handbol Ascó, després de la igualtat inicial, les intervencions de Carla Canto i la defensa dura de les tarragonines van ser les protagonistes. Les martorellenques estaven molt erràtiques en atac, però es defensaven bé i no deixaven que el CH Ascó es posés per davant en el marcador. Poc a poc, les de Miguel Angel Interllige van obrir forat, fins arribar els sis gols d’avantatge, 13 a 7. Però la recuperació de conjunt visitant va venir ajudada per la relaxació de les groc-i-negres en defensa i els regals en atac. Així, la primera meitat es va tancar amb el 14 a 12.

En la represa, els intents de l’Ascó per igualar el marcador van quedar neutralitzats. Helena Sevilla i Eli Buenestado, millors en atacm, van carregar-se l’equip a l’esquena i van tornar el domini a les Instal·lacions Esportives Municipals. Tot i l’intercanvi de gols que va arribar després, les martorellenques es van mantenir fermes i van segellar la victòria, 32 a 28. En el partit d’ahir, les martorellenques van marxar amb les mans buides tot i arribar al tram decisiu per davant en el marcador, ab el 23 a 24, les groc-i-negres van caure per 26 a 24. Amb aquests resultats, les d’Interllige ocupen la cinquena plaça, amb cinc punts.

Golegen i guarden el segon lloc

El primer equip del Sala5 Martorell va guanyar per el FS La Unión (3-6) i es manté a la segona plaça, a cinc punts de la primera, i tres punts per sobre de la tercera. Els vermells van dominar el partit i ja en la primera meitat van començar a obrir forat, amb l’1 a 3 a l’electrònic. En la represa, van mantenir-se sòlids i tot i encaixar dues dianes més, van arribar al 3 a 6 definitiu i van endur-se tres punts més que sumen al seu caseller particular.

Els vermells rebran el CFS Arenys de Munt el proper dissabte, en una jornada on es posaran cara a cara amb un equip que només ha sumat tres punts des que comencés la temporada.

En futbol, el primer equip del Club de Futbol Martorell ha tancat el seu període de preparació abans de la represa de la lliga amb dues victòries. Dissabte passat, contra el Sant Cugat, i ahir contra la UD Viladecans, i tots dos partits amb el mateix resultat, 2 a 1.

Els blanc-i-vermells han recuperat el temps perdut durant els mesos de novembre i desembre amb sis entrenaments amb tot el grup i amb dos partits amistosos on han fet entrar tots els jugadors i també les noves cares. El capità Adrià Aguilera va haver-se de retirar ahir per molèsties al quàdriceps i demà se sotmetrà a proves per conèixer l’abast de la lesió. Aymane Skaf i Lamin Samateh, les dues noves cares, ja van participar ahir del segon amistós.