El CE La Vila s’omple de teatre, música i exhibicions esportives en un nou Escenari Secret

2351

La 6a edició d’Escenari Secret ha tingut lloc aquest dissabte a la nit al Complex Esportiu La Vila. Es tracta d’una activitat gratuïta de l’Oficina de Difusió Artística (ODA) de Cultura de la Diputació de Barcelona i la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Martorell que ofereix una experiència artística de proximitat per als espectadors culturals més fidels del poble, però que també vol captar nous públics que habitualment no consumeixen aquest tipus d’activitats.

Martorell va inaugurar l’any 2016 aquest cicle i, enguany, s’ha crear la proposta Escenari FLEX, que ha mostrat experiències teatrals, musicals i algunes d’elles amb el binomi esportiu artístic d’una forma diferent, participativa i divertida. Adreçada a públics esportius, usuaris que practiquen esports als diferents equipament del municipi amb l’objectiu d’acostar aquest a les pràctiques culturals i de creació, oferint una barreja de diferents espectacles, molts d’ells vinculats a les activitats esportives de base artística.

La primera de les píndoles artístiques ha estat la comèdia àcida i satírica Tot inclòs. “Dos turistes esnobs gaudeixen de les seves vacances en un ressort turístic, mentre veuen com arriba una pastera plena de persones que acaben de creuar el mar Mediterrani”, ha explicat Yeray Centelles, director de l’obra.

Per a Centelles, l’Escenari Secret “és una manera molt bona i atractiva de captar nous públics que potser no anirien al teatre o no estarien una hora i mitja asseguts en una butaca. És una proposta més fresca, de durada més curta i que inclou un recorregut per diferents espais del poble”.

Yeray Centelles, director 'Tot inclòs'

L’altra píndola teatral ha estat Electriscches blau, dansa contemporània i performance amb efectes especials on la ballarina ha creat una coreografia per tornar a la joventut, a les raves i a les festes on anava d’adolescent als anys 90. Una peça que ha generat una atmosfera visual, una petita catarsi envoltada de bombolles, fum i ventiladors.

L’actriu Virgínia Gimeno ha explicat que “és una obra que tracta de quan va començar l’era digital, quan es començava a fer popular Internet, la música techno, les raves, el ressorgiments dels drag queens. Sempre col·laborem amb aquest festival, anem a espais secrets i portem l’art, la dansa i el teatre de text al gran públic que no sap on anirà i es troba amb aquest tipus de proposta”.

Virgínia Gimeno, actriu 'Electriscches blau'

La música ha anat a càrrec de Marina Herlop, jove compositora catalana sense prejudicis, que ha atrapat els espectadors amb pocs elements.

L’espectacle final han estat unes coreografies de dansa i natació sincronitzada a la piscina, on s’han combinat les dues arts amb la música, tot treballant les habilitats físiques d’una ballarina: força, resistència, flexibilitat… Els tres grups participants han estat el Grup Inclusiu – grup pioner a nivell europeu, amb persones amb síndrome de Down, discapacitat psíquica del 30% i Síndrome de Williams – el Grup Club Natació Sabadell – equip molt jove que representa una coreografia sobre percussió – i Palmarés Duet Mitxe – la seva natació artística està dins la Selecció Espanyola de Natació, categoria absoluta -.

L’espectadora Verónica Boza és el primer cop que participava a l’Escenari Secret i li ha semblat “molt entretingut i sorprenent. El tema de l’obra de teatre ha estat dut i m’ha fet reflexionar, però recomano l’experiència perquè no saps què t’espera, què veuràs ni què sentiràs”. El seu acompanyant, en Ferran Vans, també ha dit que “és una activitat divertida i novadora, que se surt del comú del que es programa a Martorell. Més extravertida i didàctica”.

Verónica Boza i Ferran Vans, espectadors

Hi ha pres part també el Martorell Gimnàstic Club, que ha presentat diferents exercicis amb barra d’equilibri, salt de poltre i barres asimètriques. L’Aula de Teatre i Diables de Martorell, que s’han encarregat de fer l’acompanyament dinamitzat del públic des de l’Enrajolada fins al CE La Vila.