El CE Martorell col·labora amb el projecte Drac Artcai en el 34è Memorial Josep Rubiralta

943
Open Escacs

El Club Escacs Martorell promourà, el 23 de novembre a Ca n’Oliveres, el Memorial Josep Rubiralta, que arribarà a la 34a edició amb una nova vessant solidària. Enguany, l’entitat presidida per Francisco Javier García col·laborarà amb el projecte Drac Artcai, en favor dels nens malalts hospitalitzats.

Els voluntaris de Drac Artcai visiten infants ingressats a diferents centres catalans i els fan entrega del conte Els dracs també juguen a escacs, apadrinat per clubs d’escacs, així com per jugadors federats i no federats. El Memorial Josep Rubiralta clourà amb l’entrega de premis d’aquesta cita. El CE Martorell aprofitarà la jornada per lliurar, també, els premis de l’Open, que va començar el passat 14 de setembre i que ha durat tots els dissabtes des d’aleshores.

Una iniciativa molt atractiva

La cita arriba aquesta temporada als 34 anys de vida i seguirà un format de competició de sistema suís a nou rondes en partides llampec. Segons el president, Francisco Javier García, el memorial segueix un format que enganxa els escaquistes. Com a novetat, la puntuació suma en la classificació ELO ràpid català i això també ha disparat la participació.

Francisco Javier García, president CE Martorell

La inscripció al torneig és de cinc euros per a jugadors amb llicència federativa en vigor i de set per aquells jugadors que no tinguin llicència. Tot el que es recapti de les inscripcions anirà destinat a apadrinar llibres per als nens malalts, enlloc de destinar-ho als premis. Tot i així, el club també preveu entregar premis als millors jugadors. García reconeix que des del club intentaran col·laborar en la resta de projectes que promogui el Drac Artcai.

Francisco Javier García, president CE Martorell

Els tres primers classificats de cada categoria s’enduran un trofeu i el Drac Artcai visitarà aquest torneig per jugar una partida ràpid amb un nen o nena que hagi guanyat el sorteig que es farà prèviament.