El Cicle de Teatre Escolar engega una nova edició, la primera gratuïta per a tot l’alumnat

611
Teatre escolar

Les regidories d’Ensenyament i de Cultura de l’Ajuntament de Martorell han encetat aquesta setmana la 34à campanya de Teatre Escolar per al curs 2022-2023, que per primer cop s’ofereix de forma totalment gratuïta per a l’alumnat dels centres educatius de primària. Aquesta campanya es duu a terme conjuntament amb l’Aula de Teatre, els mesos d’octubre, gener i març, i busca apropar les arts escèniques als més joves i contribuir al seu itinerari formatiu a través d’espectacles dirigits a la seva edat i etapa escolar.

Després de més de tres dècades del projecte, l’Ajuntament de Martorell i l’Aula de Teatre fan un pas més en l’equitat educativa i en l’aposta pel teatre i les arts escèniques, i des d’aquest curs aquestes sortides al teatre en horari lectiu no tindran cap cost per a l’alumnat, comenta la regidora d’Ensenyament, Soledad Rosende.

Soledad Rosende, regidora d'Ensenyament

Més de 2.200 alumnes de P3 a 6è de primària assistiran a aquestes representacions, que tenen lloc a l’Auditori Joan Cererols del Centre Cultural. Els cursants del Cicle Inicial, Cicle Mitjà i Cicle Superior veuran un total de 3 representacions al llarg de l’any escolar, mentre que pels infants d’educació infantil (P3, P4 i P5) hi ha programades dues sortides.

El Cicle de Teatre Escolar s’ofereix a tots els centres educatius martorellencs i es desenvolupa dins l’horari escolar amb continguts curriculars, entenent l’activitat teatral com a instrument didàctic que permeten als nens i nenes imaginar noves realitats. El programa pretén portar els escolars al teatre per tal que visquin l’experiència de primera mà i fer d’aquesta assistència un aspecte més del procés lectiu, detalla Jordi Morera, responsable de l’Aula de Teatre.

Jordi Morera, responsable Aula de Teatre

Totes les propostes escollides provenen de companyies de teatre escolar que destaquen pel seu perfil pedagògic i estan seleccionades tenint en compte el moment educatiu dels infants. Les diferents representacions van acompanyades de guies didàctiques amb activitats que el professorat pot desenvolupar abans i després de veure les propostes escèniques. Dins de la programació hi ha una línia que ofereix espectacles en anglès.