El Club de Feina es posa en marxa a l’Espai Jove tots els dimecres del mes de juliol

583
Espai Jove Punt Nord

La Regidoria de Joventut posa en marxa tots els dimecres del mes de juliol, de 17.00 a 19.00h, el Club de Feina. La Referent d’Ocupació Juvenil (ROJ), Jèssica Moreno, donarà suport als joves de 16 a 30 anys que vulguin començar a treballar, tot ensenyant-los com fer un currículum, com buscar aquelles feines que millor s’adapten als seus interessos, conèixer què s’ha d’estudiar per assolir una feina concreta, buscar ofertes, presentar candidatures o preparar una entrevista. Els interessats poden demanar cita prèvia al web patronatmartorell.cat.

En què consisteix el Club de Feina?

La idea és poder donar als i les joves diferents recursos i eines perquè ells puguin fer una bona recerca laboral. Es durà a terme tots els dimecres a l’Espai Jove, de 17.00 a 19.00h, i treballarem temes de currículum, canals de recerca de feina, entrevistes…

Quines són aquestes eines que poden trobar els joves per fer una recerca laboral?

En primer lloc, haurem de fer un bon currículum. Els facilitarem diverses pàgines web amb diferents plantilles, pàgines on poden trobar informació de diferents tipus de feina. Som conscients que els joves no tenen molta experiència. Hi ha alguns tipus de feina que poden fer i d’altres pels quals necessiten experiència i formació. El que volem és que sigui una activitat molt dinàmica, en la qual hi puguin participar i, fins i tot, fer algun role play d’una entrevista perquè es posin realment en la pell d’una persona candidata a una oferta de treball.

Quin tipus de feina solen buscar els joves?

Ara a l’estiu estic rebent moltes demandes de joves que volen treballar duran l’estiu. Els explico els diferents tipus de feina que existeixen i les més demandades en aquesta època: monitor de lleure, dependent de botiga, caixer de supermercat, classes de repàs, cangur…

Compteu amb borsa de treball?

Borsa de treball no en tenim, però compten amb accés a la Xarxa Local de Municipis (XALOC). Allà és on pengen totes les ofertes que hi ha apareixen als diferents Serveis Locals d’Ocupació. Des de la meva posició, els puc donar d’alta a aquesta xarxa i a les ofertes laborals que es troben allà.

Es farà presencialment o telemàticament?

La idea és fer-ho presencialment, ja que d’aquesta manera es crea un vincle més directe amb els joves. A més, la gran majoria d’ells ho prefereixen. El que han de fer per poder assistir-hi és fer una preinscripció al web del Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones de Martorell o al web de l’Espai Jove. Allà es podran apuntar el dia que els hi vagi millor, segons la temàtica que més els interessi.

Parla’ns de la teva feina anual. En què consisteix?

El que faig normalment és assessoraments individuals i presencials, tot i que també els puc fer grupals. En funció de les necessitats que tinguin els joves, busquem diferents maneres d’arribar al seu objectiu i a les ofertes laborals. La majoria són joves que busquen la seva primera feina, així que, de cara a millorar el seu currículum, cerco que puguin conèixer i identificar les seves habilitats. Això és molt important tant de cara a posar-ho en el seu currículum com també per després poder vendre’s de millor manera en una entrevista.

La figura de Referent d’Ocupació Juvenil es va posar en marxa a finals de 2019. Quina valoració fas després de la pandèmia actual?

El Programa Referent d’Ocupació Juvenil, activat a Martorell per facilitar als joves la transició entre el sistema educatiu i el laboral. Està cofinançat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu. Al llarg d’aquests últims mesos, m’he trobat amb molts joves amb necessitat de treballar. Pels joves ha estat un pal molt dur, ja que no tenen gaires recursos econòmics i amb la pandèmia ha estat molt difícil poder trobar-los una bona oferta laboral. Sempre intento repetir-los que buscar feina ja és una feina. No és només llençar un currículum, sinó que després hi ha un procés de cara a obtenir l’oferta de treball.