El concert vermut amb el duet Isabeles aplega unes 600 persones a la plaça de l’Església

1182
Isabeles al concert vermut de Festa Major
Isabeles al concert vermut de Festa Major. Foto: Grisphoto

Unes 600 persones han assistit aquest dimecres al concert vermut de Festa Major, a la plaça de l’Església. La tradicional vetllada ha estat amenitzada pel duet Isabeles, que ha presentat el seu disc A Solas amb aires tradicionals, de flamenc i mediterranis.

Isabel Vinardell i Isabel Laudenbach han encisat els martorellencs amb el seu univers intimista, ple de sensibilitat i elegància. Veu i guitarra han desgranat, un a un, els temes del seu darrer treball, gravat a diferents llocs, en una cova, en un bosc i inclús en una fàbrica abandonada.

La proposta ha convençut els presents que han posat en valor la qualitat musical de la formació. Entre el públic, en Toni Naranjo ha comentat que el concert vermut és un dels actes de Festa Major que no es perd mai “perquè sempre hi ha un suggeriment musical especial”. La Fina Casals ha gaudit del concert, però també de la Missa Solemne a la parròquia de Santa Maria en la qual han participat els Gegants, els Diables i els Capgrossos de Martorell. En Santi Noia ha destacat les qualitats vocals d’Isabeles i ha emfasitzats la importància de no perdre el costum de participar al vermut, punt de trobada dels martorellencs durant la Festa Major.

Assistents al concert vermut

Èxit de les visites teatralitzades

Museus de Martorell ha organitzat aquest matí una visita teatralitzada a l’Enrajolada. Tres actors convertits en Francesc Santacana, propietari de la casa, la seva minyona i el pintor Lluís Rigalt, han explicat als presents la història del museu, un dels més antics del país, fundat el 1876. L’Enrajolada allotja una important col·lecció de rajoles i altres ceràmiques dels segles XIV-XX, també conté materials arqueològics que provenen de les excavacions realitzades pel mateix Santacana a Martorell i rodalies.

Un dels visitants, Carlos Burillo, ha explicat que ha pogut conèixer “la vida d’aquella època, com estava distribuïda la casa i moltes anècdotes de la vida de Francesc Santacana”. El que més li ha sorprès és que “si en Santacana no s’hagués dedicat a recollir les peces que aleshores es consideraven brossa (rajoles i altres materials) ara no tindríem tot aquest patrimoni”.

Carlos Burillo, visitant

Jordi Gibernau, un altre dels visitants, ha dit que “el més interessant ha estat la interacció amb el públic, sobretot de la minyona, que ens involucrava i ens explicava confidències. Els altres dos actors interpretaven més a distància, però ens donaven molta informació i molt instructiva”. També han pogut veure fotografies de com era el museu en el seu origen i han pogut comprovar que algunes estances, com la capella o el safareig, han desaparegut.

Jordi Gibernau, visitant

Demà dijous, Museus de Martorell organitza una nova visita tetralitzada, en aquest cas al Museu Municipal Vicenç Ros. S’hi ha programat tres passis d’assistència (11.00h, 12.00 i 13.00h). L’aforament és limitat i imprescindible reserva prèvia al 93 774 22 23 o a museus@martorell.cat