Museus de Martorell proposarà cinc activitats aquest maig a l’entorn del Dia Internacional dels Museus (DIM), que es commemora el dia 18 de maig. N’hi haurà de relacionades amb l’exposició Signes i escriptures -una visita comentada, una xerrada i una vetllada-, a més de la sessió mensual del CreArt. A part, s’oferirà una activitat lúdica familiar a La Caserna.

Quant a les activitats vinculades a l’exposició Signes i Escriptures de la Col·lecció Suñol i Soler -del programa d’exposicions itinerants d’arts visuals del Departament de Cultura de la Generalitat-, totes se celebraran in situ al Muxart, Espai d’Art i Creació Contemporanis. La més immediata serà el 14 de maig, a les 12.00h. Es tracta d’una visita comentada.

El 18 de maig, a les 18.30h, dos artistes participants en l’exposició -Jordi Tolosa i Joana Cera- oferiran una conferència dins del cicle ‘Art a Debat. Diàlegs d’Art Contemporani’, on parlaran de les seves obres presents a l’exposició.

I el 25 de maig, a les 17.30h, se celebrarà l’edició mensual del CreArt, “on els participants podran fer petites obres d’art inspirades en les dels artistes de la mostra”, tal i com destaca la tècnica de Museus Yolanda Insa, qui en fa una descripció de les tres activitats.

Yolanda Insa, tècnica de Museus de Martorell

Al Centre d’Interpretació del Patrimoni Històric La Caserna es proposa una activitat familiar el 21 de maig. Es tracta de Ludi et romanorum, “jocs familiars vinculats a l’exposició Caput aut navis, que farem tant a l’exterior com a l’interior de l’equipament per mostrar com jugaven a l’època grega i romana”. Serà des de les 11.00 i fins els volts de les 14.00h.

Yolanda Insa, tècnica de Museus de Martorell

La tècnica de Museus recorda que encara estem en l’Any Muxart i que aquest maig hi ha programada una activitat dedicada el dissabte 20 de maig, a les 19.00h, al museu dedicat al pintor martorellenc. Porta per nom ‘Capvespre al Muxart’. Insa desgrana que “us convidem a passar una vetllada per conèixer i mirar l’obra de Jaume Muxart d’una altra manera. Hi intervindran “el col·lectiu teatral La Moderneta i l’artista Rafa Haro d’Obert en Canal, qui també ens té una sorpresa confirmada”.

Yolanda Insa, tècnica de Museus de Martorell

Totes les activitats són gratuïtes, però amb aforament limitat. Per això, per participar-hi, excepte en el cas de la Ludi et romanorum caldrà fer reserva prèvia a entrades.martorell.cat.