El documental danès ‘Amateurs a l’espai’ es projecta dissabte a la Casa de Cultura de la Vila

1198

Amateurs a l’espai, del director danès Max Kestner, és el documental que es projectarà aquest dissabte 8 d’abril, a les 18.30h, a la Casa de Cultura de la Vila. El passi gratuït forma part del cicle ‘El documental del mes’, impulsat per la Regidoria de Cultura amb el suport de l’Associació Cinema del Diable.

En Kristian i en Peter són amics, enginyers de primer nivell i comparteixen un somni: construir un coet fet a casa que els permeti viatjar a l’espai. Si tenen èxit, Dinamarca serà el quart país a la història que envia persones més enllà de l’atmosfera terrestre.

Acompanyats d’un grup de fanàtics de l’aeronàutica, els dos protagonistes hauran de lluitar contra els més grans desafiaments tècnics  i, fins i tot, hauran de desatendre les seves obligacions familiars per fer realitat el seu somni.

Amateurs a l’espai és la història d’un dels grans somnis de la humanitat i de com fer-lo realitat, malgrat els petits entrebancs quotidians, com ara perdre el tornavís o les baralles per decidir a qui li toca treure les escombraries.

Més sobre el director

Max Kestner (1969) és un director danès graduat per la National Film School of Denmark. Ha treballat en diverses ocasions per a la televisió pública danesa (DR) i ha rebut premis internacionals pels seus curts documentals titulats Max by Chance (2004) i The World in Denmark (2007).