El Dr. Guallar, metge jubilat de la FHSJDM, salva la vida d’una dona a Coma-ruga

997

Gràcies a la intervenció del Dr. Álvaro Guallar, metge jubilat de la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell (FHSJDM), una dona va salvar la vida a Coma-ruga (El Vendrell), segons informa la institució hospitalària en un comunicat. Els fets van tenir lloc a primera hora del passat 24 d’agost al passeig marítim de Coma-ruga.

Una dona de mitjana edat havia quedat estesa al terra i sense coneixement. La policia local va rebre avís del cas i ho va comunicar al Servei d’Emergències Mèdiques (SEM). Quan els agents van comparèixer la dona estava en aturada respiratòria i, abans que arribés el SEM, hi havia a la zona el Dr. Guallar que li va fer les primeres maniobres de recuperació, amb el suport dels agents que portaven un desfibril·lador.

El Dr. Guallar, molt content per haver pogut salvar la vida a una persona, explicava: “Vaig fer una intervenció de recuperació cardiopulmonar a una senyora que estava fent esport en el passeig de Coma-ruga i que va fer una aturada cardíaca”. I afegia: “Jo passava per allà en aquell precís moment i vaig estar atenent-la amb un desfibril·lador que em va facilitar la policia local fins que va arribar el SEM”.

A continuació, la dona va ser traslladada en ambulància a l’Hospital de Santa Tecla de Tarragona. Un cop a l’hospital, es va constatar que la ràpida actuació del Dr. Guallar va ser determinant per salvar-li la vida.

L’Ajuntament del Vendrell es va posar en contacte amb el Dr. Guallar per comunicar-li que ha estat nomenat fill commemoratiu de Coma-ruga i l’obsequiaran amb una placa i un diploma com a persona destacada de la població. El Dr. Guallar ha assenyalat: “És bo pensar que, tot i estar jubilats, com a metges encara podem fer molt per a la societat en moments com aquests”.