El Festival PAS canvia d’escenari els dos propers caps de setmana

1064
PAS Doble 2021. Concert de Mishima

El PAS -Pont a les Arts Sonores- deixa el pont del Diable per traslladar-se, aquest cap de setmana, a la piscina d’estiu del Complex Integral d’Esport i Salut (CIES). A partir d’ara els amants de la música gaudiran de dos caps de setmana amb un total de quatre propostes amb sons d’arreu del món, que prenen com a denominació PAS Doble. Una cita per a la qual l’entrada és totalment lliure i gratuïta i no requereix reserva prèvia.

L’estrena del PAS Doble serà aquest divendres 29 de juliol (22.30h) amb Joan Garriga i el Mariatxi Galàctic. Garriga, fundador de Dusminguet i ànima de La Troba Kung-Fú, reprèn la gira del seu debut en solitari presentant El ball i el plany, un disc gravat entre 2019 i 2020 i mesclat en ple confinament, que presenta el concepte de la ‘Rúmbia’, barreja entre rumba i cúmbia, i ritmes que van del Mediterrani al Carib.

El dissabte 30 (22.30h) continuarà amb la proposta del músic Elkin Robinson, qui farà vibrar amb ritmes afrocaribenys com el calipso, el mentó i el zouk. Vibració criolla amb l’ús d’instruments com la guitarra acústica, la ‘quijada de caballo’ o el tinàfon.

I pel que fa al cap de setmana següent, visitaran la nostra població Clarence Bekker Band (divendres 5 d’agost, 22.30h) que encapçala el surinamès amb nacionalitat neerlandesa Clarence Milton Bekker, i que oferirà ritmes de soul. Per acabar, els israelians Stav presentaran a casa nostra el seu exitós àlbum Plastic Cocoon, amb barreja d’estils com el jazz, el rock o el pop.

“Farem un recorregut musical que ens portarà per diferents indrets del planeta”, destaca el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Martorell, Andreu González, a l’hora d’enumerar les propostes d’aquest PAS Doble.

Andreu González, regidor de Cultura de l'Ajuntament de Martorell

L’origen del PAS Doble als exteriors del CIES és de l’any 2020, “quan vam intentar fer el PAS Canviat, atès que no podíem fer el PAS al pont del Diable en no poder garantir el manteniment de les distàncies de seguretat que marcava la situació sanitària del moment”, aclareix el regidor. Tot i això, “finalment en aquell any la proposta va decaure perquè ens trobàvem just al principi de la segona onada i encara no teníem vacunes”. Ara que ja és possible, González considera que calia “guanyar la piscina per a fer-hi música”.

Andreu González, regidor de Cultura de l'Ajuntament de Martorell

El festival PAS repeteix format de l’any passat, quan ja es va composar de tres potes: el propi i embrionari PAS -al pont del Diable, seu dels principals concerts-, el PAS Petit -música per a infants i les seves famílies- i el PAS Doble -continuació del PAS a la Piscina-.

“La idea era oferir oci i cultura de música en viu durant l’estiu i fins que arriba la Festa Major, que també presenta diverses propostes musicals”, destaca el regidor, i recalca que “totes aquestes propostes són gratuïtes i no cal fer reserva”.

Andreu González, regidor de Cultura de l'Ajuntament de Martorell

Més de 7.000 persones als concerts del PAS del pont del Diable

Les sis propostes d’enguany del PAS -concentrades al llarg de tres caps de setmana de juliol- han aplegat molt públic. “En fem una valoració molt positiva”, destaca González, per a qui “no és que haguem retornat a xifres prepandèmiques, és que les hem superat”.

“En quasi totes les actuacions hem arribat a xifres properes als 1.300 espectadors”. La formació catalana El Pony Pisador i el seu folk informal on apareix la música tradicional celta o les cançons marineres, i la proposta de barreja pop i flamenc de l’andalusa María Peláe van ser les que van tenir més seguiment. González també ha valorat “el paper que ha jugat en el PAS l’Escola Municipal de Música”.

Andreu González, regidor de Cultura de l'Ajuntament de Martorell

El cantautor solsoní Roger Mas, el Rythm & Blues de The Big Jamboree, el gòspel de Michelle David & The True Tons o els Koko-Jean & The Tonics amb Dani Nel·lo han estat les altres quatre grans propostes del cartell del PAS 2022.