El Festival PAS porta dissabte un espectacle per bellugar petits i grans

163
La Belluga

En el marc del Festival PAS, aquest dissabte a les 20.00h és el torn del grup La Belluga, que s’adreçarà al públic més petit del festival. Es tracta d’una formació que ja animar petits i grans a la Festa Major de Martorell de 2019. Ara, arriben a l’entorn del pont del Diable per fer ballar i gaudir el públic familiar durant prop d’una hora amb l’espectacle gratuït Paura, sempre que s’hagin adquirit les entrades per assistir-hi al web www.entrades.martorell.cat.

Abans del seu pas per l’escenari, coneixem una mica més aquesta formació musical de Santa Perpètua de Mogoda, en aquesta entrevista concedida a Ràdio Martorell per part d’un dels integrants de la formació, en Marc Colominas.

-Marc, qui sou, La Belluga?

-És un grup d’animació infantil familiar, que durant una hora pretén fer una festa de danses cançons i balls, dins el que la situació ens permeti, per a que infants i famílies gaudeixin de música en directe. Funcionem molt com una banda, ja que portem vents, bateria, guitarra, baix, piano, i cantant…som una banda completa per gaudir de bona i animada música per a fer gaudir els infants.

-Ja fa més de 10 anys que gireu pel territori català, a més de participar en diferents festivals com el Musik N Viu Kids de Granollers, al Randemar Music Festival del Port de la Selva o el Festival Artístic Internacional a Bogotà, Colòmbia.

-Sí, a aquest de Bogotà hi hem anat tres vegades! I ha sigut perquè tenim un format de banda que ens ha obert portes a tocar a festivals grans. En aquest concret, vam conèixer una persona que portava aquest festival, que és el segon més important de teatre de carrer que hi ha a Colòmbia. Com que el coneixíem, ens va venir a veure un dia en directe, li va agradar molt i ens ho va proposar. Va ser molt gratificant l’experiència de tocar en barris fora de Catalunya, creuar l’oceà…vam aprendre moltes coses! A més, a Colòmbia ells no tenen aquets tipus d’espectacles per a infants.

-Ara arribeu de nou a Martorell, a l’escenari estiuenc del Pont del Diable. Que ens prepareu? Quin és el repertori del disc Paura.

-Bàsicament vam fer un CD o conjunt de cançons que vam anomenar Paura, que vol dir gran por. Hi expliquem com nosaltres mateixos podem superar la por a moltes coses, és un espectacle divertit, molt enèrgic, on tot i la calor pretenem que la gent s’aixequi de la cadira, amb molta energia, per passar-ho molt bé i ballar, encara que sigui asseguts a la cadira. Un espectacle de superació de les pròpies pors a través de la música, molt divertit.

Actuació de La Belluga. Festa Major 2019 (Fotografia: Grisphoto)

-En el vostre web ens dieu que La Belluga actua amb la il·lusió de convertir els carrers i les places en espais d’alegria i felicitat a través d’una rumba familiar per ballar en família, amb un directe potent, fresc i atrevit, que transmet alegria i felicitat. Qui s’ho passa millor en els vostres concerts, els nens i les nenes o la resta de la família?

-Pretenem que tothom s’ho passi molt bé. Nosaltres el que intentàvem sempre quan vam començar és que, a part que els infants gaudeixin molt, que els pares i mares, àvies i avis ballin, la idea és que tant petits com grans passin una estona en la que oblidin els problemes quotidians que tenim avui en dia, i que es generi aquesta cohesió familiar que permeti diversió i ball.

-Ha canviat molt, el vostre objectiu?

-Sí, perquè quan vam començar fa 10 anys només érem 3 i els nostres espectacles eren en un format molt més petit, i vam començar tocant en carrers i places molt petites, i és una essència que no volem perdre.

-Com us està afectant la pandèmia i, més concretament, aquesta cinquena onada de contagis del coronavirus?

-A nosaltres la COVID-19 ens ha afectat sobretot perquè som un grup de 10 membres, que feia espectacles de gran format i ara cada cop és més complicat. Per això, ens vam asseure a pensar el proper espectacle, que esperem que arribi ja en una nova normalitat. Mentrestant, anem fent concerts més puntuals, més concrets i en llocs més seleccionats. Com aquest festival PAS del Pont del Diable. L’altre dia vaig veure imatges del lloc i fa pinta de ser molt txulo i espectacular. I de cara a l’any vinent, volem treure un nou grup de cançons, no sé si en format disc, i donar llum a un nou espectacle.

La Belluga. Festa Major 2019 (Fotografia: Grisphoto)
La Belluga. Festa Major 2019 (Fotografia: Grisphoto)

-I sobretot, superar aquesta ‘paura’…

-Sí! A més, amb la pandèmia vam fer una cançó que trobareu al nostre canal de YouTube en homenatge als metges i infermers, cançó que vam versionar i que ha sigut la més escoltada que hem fet mai. És un tema que ens toca de prop i que tenim molt present quan fem els nostres espectacles.

-Convida als oients a assistir al concert de dissabte.

-Estem convençuts que des de La Belluga gaudireu molt d’un espectacle amb molta energia i música, que també per a nosaltres és molt important. I sobretot, que recordin que la cultura és segura!