La Fira de Primavera de Martorell s’ha acomiadat aquest vespre amb un espectacular Piromusical al Parc de La Sínia, que ha il·luminat el cel a toc dels èxits més coneguts dels musicals de Broadway. L’esdeveniment, emocionant i nostàlgic, ha fet ballar i recordar grans i petits, tancant així una edició que des del 24 d’abril ha omplert el poble d’activitats culturals, comercials, gastronòmiques, musicals i esportives per a totes les edats.
Abans de la gran cloenda pirotècnica, la jornada ha estat marcada per diversos actes destacats. A les 18.00h, l’Auditori Joan Cererols ha acollit un nou concert del cicle ‘M’Clàssics’ amb el duet Sfera Duo, que ha presentat Lied und Virtus. La cita, organitzada per Joventuts Musicals de Martorell amb el suport de la Regidoria de Cultura, ha resultat una proposta musical de gran sensibilitat i qualitat.
Al les 12.00h, El Progrés ha estat escenari del Concert Solidari per Àfrica, organitzat per l’ONG Mans Mercedàries. L’acte, ajornat dilluns passat a causa de la gran apagada elèctrica, ha comptat amb les actuacions d’un duet de guitarra i dels combos Coffee Time i MuSix de l’Escola Municipal de Música, en suport als joves africans del Programa de Beques Universitàries. Els donatius recollits es destinaran íntegrament al Projecte del Pou d’Aigua que l’entitat impulsa a la leproseria de l’Aldea de N’Kondedzi, a Moçambic, per garantir l’accés a l’aigua potable.
Montse Torras, membre de Mans Mercedàries, ha volgut agrair públicament la participació dels músics: “Han fet peces increïbles de cinema i de tots els temps, a més de cançons que ells mateixos han creat”. I ha afegit: “Estem molt contents de la quantitat de públic que ha vingut perquè gràcies a les seves entrades solidàries podrem dur a terme els nostres projectes a Àfrica”.
Montse Torras, membre Mans Mercedàries
Al matí, entre les 10.00 i les 14.00h, el Parc de la Sínia ha acollit l’Esportjoc, una proposta d’activitats lúdiques per a infants i famílies amb la participació de diverses entitats locals. La voluntària de Martogat, Maria Torras, ha explicat que “estem recollint signatures per fer un refugi per als gats malalts que es troben al carrer. N’hem recollit forces i estem decorant la cara de gat als infants amb un pintacares”.
Maria Torras, membre Martogat
Carles Planella, president de Martorell Bike, també ha estat present amb l’objectiu de promocionar el club: “Fer saber a la gent que tenim un club de mountain bike i que s’animin a provar la bici de muntanya. També oferim un sorteig per a tota la gent que s’hi vulgui apuntar”.
Carles Planella, president Martorell Bike
De 10.00 a 20.00h, la rambla de Les Bòbiles ha estat escenari de la Fira del Comerç i la Indústria, amb una quarantena de parades que han demostrat la força del teixit empresarial local. Al centre del recinte, l’estand de l’Ajuntament ha presentat els principals projectes municipals i ha organitzat tallers infantils sobre autoconsum fotovoltaic, reciclatge i medi ambient.
La regidora de Promoció Econòmica, Comerç, Mercats i Turisme, Rosa Cadenas, ha destacat que “l’estand està en la línia de l’Agenda Urbana Martorell 2030, que és un tema important per a nosaltres perquè és el futur. Aquest any parlem d’un Martorell verd i de tot el que ajuda a que cada vegada tinguem un millor medi ambient. A la gent li està agradant molt perquè ja estem conscienciats per al futur, hem d’anar cap a un món més sostenible”.
Rosa Cadenas, regidora Promoció Econòmica i Comerç
Paral·lelament, la plaça del Blat ha viscut, des de les 11.00h fins a la mitjanit, una nova edició de la Fira de la Tapa, amb cinc restauradors locals que han servit propostes gastronòmiques maridades amb música de diversos DJ’s. El cuiner David Caballero i el periodista culinari responsable de la revista Cuina, Josep Sucarrats, han estat els protagonistes dels dos showcookings del dia, a les 12.00h i a les 19.00h, sota els títols ‘Art del marinat’ i ‘Sopem de tapes?’.
“Hem explicat quatre plats que es poden cuinar pràcticament sense fogons, per tant en cru, a partir de les tècniques del marinat i l’envinagrat: verduretes envinagrades, ceviche, torrada de salmó i maduixes envinagrades amb iogurt i crumble”, ha detallat Sucarrats. “Hi ha hagut l’opció de tastar alguns dels plats i hi ha hagut molta gent interessada”.
Josep Sucarrats, periodista culinari revista 'Cuina'
Amb aquesta jornada farcida d’activitats, música, solidaritat i espectacle, Martorell diu arreveure a una Fira de Primavera que ha sabut conjugar tradició i innovació, tot reforçant l’eixam cultural, social i comercial del municipi. Un any més, la ciutadania ha respost amb entusiasme i participació, consolidant aquesta cita com un dels esdeveniments més esperats del nostre calendari festiu.
