El Foment Parroquial de Cultura clou els actes d’aniversari amb la mirada posada en els 100

574

El Foment Parroquial de Cultural (1940-2015) ha clos, aquest cap de setmana, els actes de celebració del seu 75è aniversari. L’entitat ha permès al públic martorellenc gaudir d’una programació de teatre professional estable anual i ha esdevingut una plataforma per als grups amateurs.

La sala dels Miralls d’El Progrés va albergar, dissabte passat, el sopar d’aniversari d’El Foment, amb tastet de teatre i moltes sorpreses. Hi van assistir unes 150 persones, entre elles l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, el primer tinent d’alcalde, Adolf Bargués, el regidor de Cultura, Sergi Corral, i el de Promoció Econòmica, Lluís Amat.

Olga Folqué i Josep Bonastre van fer de mestres de cerimònia d’una gala que va comptar amb les actuacions del pallasso Pipo (Dani Ovejas), el grup Aulats de l’Aula de Teatre de Martorell, Grotescos de Camboya i Els Hereus. Actors com Quim Masferrer, Anna Güell, Mercè Arànega, Amparo Moreno o Mariona Casanovas, van voler felicitar els membres de l’entitat a través d’un vídeo-wall.

Aquest diumenge, el regidor de Cultura, Sergi Corral i la regidora de Cooperació, Participació i Comunicació, Míriam Riera, han inaugurat l’exposició commemorativa 75 anys Fomentant la Cultura , a l’Enrajolada. Seguidament, s’ha gaudit de l’actuació del grup Painomi i d’un vermut.

Els actes de celebració han clos amb l’obra de teatre El darrer dia del Cafè de la Granota, a càrrec de la companyia Mea Culpa, amb l’actriu martorellenca Maria Àngels Largo.

Per molts anys més!

“Gràcies a conservar la sala, El Foment ha pogut celebrar 75 anys al servei de la cultura a Martorell i esperem arribar-ne als 100”, ha dit el president, Pere Miró, qui ha destacat la tasca altruista dels membres de la junta i “l’oferta de programació estable de teatre professional i amateur, allotjant representacions de grups de teatre martorellencs, espectacles familiars del Grup Xarxa, apropant el teatre a les escoles o representant els tradicionals Pastorets”.

L’entitat compta amb un grup de teatre resident, Els Hereus, que assagen i estrenen les seves obres a El Foment. La sala també es lloga a altres entitats del municipi, sempre que hi hagi disponibilitat.