El grup ‘Martorellencs pel món’ organitza aquest dimecres una pujada a Montserrat a peu

494

El grup de Facebook Martorellencs pel món, que des de fa un any i mig aplega més de 500 martorellencs residents a fora o al mateix municipi, ha preparat per aquest proper dimecres 20 d’abril una pujada a Montserrat a peu des de Collbató i un dinar de germanor. Els organitzadors preveuen la participació d’una vuitantena de martorellencs, entre els que pujaran a peu i els que ho faran en cremallera.

La sortida amb autocar des de Martorell per anar fins a Collbató serà a les 8.00h, mitja hora més tard començarà la pujada a peu fins a la Montserrat, amb parades estratègiques per agafar forces. L’arribada a la plaça del Cremallera és prevista a les 11.00h, allà es gaudirà de temps lliure per visitar Montserrat, sentir cantar l’Escolania, i dinar de bufet abans de tornar cap a Martorell a les 16.00h.

Els organitzadors han previst un pla B per a aquells que no puguin pujar a peu. En aquest cas, la sortida serà a les 9.15h amb Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) per arribar amb cremallera fins a Montserrat. A les 14.00h tots els participants es trobaran a la plaça del Cremallera.

Agustí Riera, martorellenc resident a Canàries, impulsor del grup a Facebook i organitzador de la sortida, ha explicat que “Martorellencs pel món agrupa més de 500 persones que viuen a Martorell i d’altres que hi han nascut i ara, per diferents motius, viuen en altres llocs del món: Austràlia, Nova Zelanda, Brasil, Costa Rica, Holanda, Roma o Canàries. Tot i que interactuem sovint a través de les xarxes, la sortida servirà per fer pinya i retrobar-nos”.

La primera trobada de Martorellencs pel món es va celebrar el 27 d’abril de l’any passat, coincidint amb la Fira de Primavera, amb la participació d’una seixantena de persones. Després de l’èxit de convocatòria, una cinquantena de persones van apuntar-se a la pujada al Castell de Sant Genís de Rocafort que van organitzar l’octubre passat.