El jurat del 1r Concurs de Cant Josep Palet desvetlla el nom dels 10 cantants finalistes

1150

César Cortés, Elisabeth Gillming, Mercedes Gancedo, Tabita Martínez, Catalina Paz, Joan Garcia, Rocío Crespo, Ferran Albrich, Carmina Sánchez i la martorellenca Alba Fernández han quedat finalistes del 1r Concurs de Cant Josep Palet, que se celebra del 10 al 12 de març al Centre Cultural. Demà es disputarà la gran final, a partir de les 17.00h.

El 1r Concurs de Cant Josep Palet ha comptat amb la participació d’una seixantena de cantants, entre 18 i 35 anys, de 9 nacionalitats diferent. Ahir i avui ha tingut lloc la fase preliminar en què els participants han hagut d’interpretar 1 ària d’òpera i 1 ària a escollir entre oratori i lied.

El tenor colombià César Cortés ha aconseguit un passi per a la gran final amb Una furtiva lágrima de Donizetti i Comfort ye Ev’ry valley de Händel. La mezzosoprano francesa Elisabeth Gillming ha intepretat Sein wir wieder gut d’Strauss i Adieux de l’hôtesse arabe de Bizet. Mercedes Gancedo, soprano argentina, ha triat Allons, il le faut…Adieu, nostre petit table de Massenet i Niet tolka tot kto snal de Tchaikovsky. La soprano xilena Tabita Martínez ha delitat el jurat amb Quei guardo il cavaliere de Donizetti i Nen beut die flue de Haydn.

Catalina Paz, soprano hispanoxilena, ha entonat Quando m’en vo de Puccini i Gretchen am Spinrade de Schubert. El baríton Joan Garcia ha interpretat A per sempre io ti perdei de Bellini i Testament d’Ortega. Je veux vivre de Gounod i Let the bright Seraphim de Händel, ha estat les àries triades per la soprano espanyola Rocío Crespo. Ferran Albrich, baríton, ha escollit Bella siccome un agelo de Donizetti i Sappische Ode de Brahms. La soprano Carmina Sánchez ha cantat An, voi condur volete de Rossini i Cançó de l’amor que passa de Toldrà. La soprano martorellenca Alba Fernández s’ha fet lloc a la final amb Ascolta, perfida incantatrice…Affannami, tormentami de Händel i Der Zwerg de Schubert.

El jurat ha estat composat per la directora artística del Gran Teatre del Liceu Christina Scheppelmann, el tenor Raúl Giménez, la mezzosoprano martorellenca Anna Tobella, els crítics musicals Roger Alier i Jordi Maddaleno, així com Aleix Palau, crític musical i comissari de l’Any Palet.

Gran final aquest diumenge

Els finalistes hauran de cantar demà 2 àries d’òpera i 1 ària a escollir entre oratori o lied. En acabar, el jurat dictaminarà els guanyadors del primer premi -1.000 euros, ingrés a la Xarxa de Músiques 2017-18 de les Joventuts Musicals de Catalunya, prendre part en el Concert del Cicle M’Clàssics de Martorell 2017-18 i un diploma-, i el segon i tercer premis, que inclouran l’actuació al Cicle M’Clàssics i un diploma. També es concediran els premis de l’Associació d’Amics de l’Òpera de Sarrià, el premi 7 Portes, el premi del públic, el premi al millor intèrpret de música catalana i el premi al millor intèrpret de bel canto italià.

El 30 de setembre es farà el concert recital del guanyador del 1r Concurs de Cant Josep Palet a l’Escola Municipal de Música, a les 19.00h. El preu de l’entrada serà de 5 euros.