El Progrés acull aquesta nit la gala del 47è Premi Vila de Martorell

1237
Mirna Vilasís i Xavi Múrcia

La gala del 47è Premi Vila de Martorell tindrà lloc aquest divendres, a les 21.00h, al teatre d’El Progrés. La participació d’enguany ha ascendit a 323 originals, repartits entre les quatre grans categories. El microrelat ha estat la que ha tingut més rebuda d’originals, seguida de la categoria oberta de poesia.

La cita comptarà amb l’actuació musical de Mirna Vilasís i Xavi Múrcia, que oferiran un univers ple de bellesa i de personalitat, i que interpretaran paraules de poetes catalans. A més, Vilasís serà la mestra de cerimònies de l’esdeveniment.

La secretària del Premi Vila, Josefina Canals, comenta que la gala serà un esdeveniment “amb molta literatura, moltes lletres i versos i molta música, on festejarem els guanyadors de les categories oberta, traducció de clàssics, microrelat i locals”.

Josefina Canals, tècnica de la Biblioteca

La categoria oberta de poesia en català ha comptat enguany amb 28 originals i la de poesia en castellà, 106. Quant als premis locals, s’hi han presentat 41 obres, distribuïdes de la següent manera: 6 en la categoria de conte fins a 11 anys; 6 en el poema fins a 11 anys; 11 en el conte de 12 a 18 anys; 3 en el poema de 12 a 18 anys; 4 en la categoria d’adults en poemari-prosa; 6 en la d’adults poema i 5 en la de conte per a adults.

El microrelat és la que ha registrat més participació amb 138 obres. En la categoria oberta de traducció de clàssics Memorial Montserrat Ros -la de més recent creació-, enguany s’hi han presentat 10 candidates, una “quantitat similar a la de l’edició anterior”.

Josefina Canals, tècnica de la Biblioteca

El jurat el presideixen Àlex Susanna Nadal i Jordi Julià Garriga. A la categoria oberta, han avaluat els 134 originals Anna Bou Jorba, Meritxell Nus Gallart, Jordi Julià Garriga i Marcel Riera Bou. A la de traducció de clàssics, el jurat el formen Jaume Pòrtulas Ambròs, Pere J. Quetglàs Nicolau, Carles-Jordi Guardiola Noguera i Jordi Raventós Barlam. Al microrelat, Marc Artigau Queralt, Susana Camps Perarnau, Mònica Fulquet Tenas i Jesús Lana Voltà. Finalment, als premis locals, Erika Bermejo Santiago, Alba Bohigas Condal, Jordi Morera Oliveras, Salomé Orteu Mesalles, Mercè Parera Raspall i Montserrat Torras Salvat en són els responsables.

Per assistir a la gala del 47è Premi Vila de Martorell, cal reservar localitat a través del web www.entrades.martorell.cat.